היי, אני בת 14 וחצי ואני מאוד אוהבת לכתוב:) מאוד הייתי רוצה להתפתח בכיוון של הכתיבה, לפרסם קטעים בפלטפורמה קבועה ושהכתיבה שלי תחשף בפני קהל רחב. ברמת העיקרון- יש לי רצון להיות חלק מקהילת הבידור אבל במטרה לקדם את הכתיבה שלי ואת עצמי ככותבת:)
הבעיה היא.. שאני לא יודעת איך לעשות את זה. אני לא יודעת למי לפנות ואיך לעשות ומאוד חוששת. אם למישהי יש עצות בעניין איך לקדם את עצמי מהבחינה הזו אני מאוד אשמח. בעיה נוספת היא שאני די מתביישת וחרדה לפרטיות שלי, אני מוכנה להתגבר על זה כדי להצליח בכתיבה אבל אני בכל זאת רוצה לשמור על רמת פרטיות מסוימת וגם לא רוצה שזה יפגע משמעותית בעיסוקים האחרים שלי ביום יום.
אני ממש אשמח עם תוכלו לעזור לי עם זה.
תודה לכולן:)
אוקיי. ארבע עצות יש לי לתת לך וארחיב עליהן בהמשך. (זה הולך להיות ארוך חחח)
תתחילי בקטן ובעצמאי, תשתפרי , תלמדי , תהיי מציאותית ובמקביל אל תוותרי.
אתחיל בדוגמה שלי - אני לדוגמה כותבת מגיל 10, כמעט שלוש שנים. בשלוש שנים האלה עשיתי שינוי מכל הבחינות האלה.
התחלתי בקטן - התחלתי בלא לפרסם, המשכתי בבלוג עד שקיבלתי את הטור כאן באתר (השיא כרגע מבחינתי) (ואני עדיין ממשיכה בבלוג במקביל) ואני לא מתכוונת לעצור כאן.
תתחילי בצורה עצמאית - תתחילי לכתוב לבד, עם במה משלך ולא במה מובנית (קשה מאוד לקבל במה מובנית בהתחלה) וככה יגיעו קוראים . שוב, אני לא אומרת שזה יהיה סיפור סינדרלה. זה יעזור לך לקבל ביקורת, ללמוד לקבל אותה, להשתפר ולהתרגל לבמה.
תשתפרי - תדעי לקבל ביקורת ותנצלי אותה, תכתבי לעצמך ואל תפרסמי כל דבר מיד. תערכי לפני הפרסום.
תלמדי - זה כבר "שלב 2". אחרי שהשתפרת, תלכי למורים מקצועיים לכתיבה (די קשה למצוא כאלה לילדים ונוער) אבל בסוף את תמצאי.
תהיי מציאותית - את לא הולכת להיות כבר מחר סופרת גדולה ומפורסמת. שום דבר לא קורה מהר. מה שקורה מהר נופל באותה מהירות שהוא נבנה. אבל אל תוותרי - NEVER SAY NEVER! גם אם זה לא יקרה עכשיו, אולי זה יקרה מתישהו...
ועוד טיפ קטן - גשי לתחרויות, זו סוג של דרך קיצור, אבל את עדיין חייבת להשקיע. תחריות הן יותר בשביל חשיפה ופחות בשביל כל שאר הדברים. אבל שזה לא יחליף את המאמץ.
את יכולה גם לשלוח לי הודעה פרטית כאן באתר אם את רוצה
או באינסטגרם שלי yuvallihi
אני עונה ממש מהר באינסטגרם חחח
מקווה שעזרתי
חמש עצות*
Instagrammer:
" חמש עצות* "don't cry, we don't need no wings to fly..." - Justin Bieber, "As Long As You Love Me" "
אני מצטערת שלא ציינתי את זה בשאלה שלי אבל עשיתי כבר בערך כל מה שכתבת. אני כותבת כבר 5 שנים, אני מנוסה, כותבת פה באתר ובעיקר למגירה ואני יודעת בדיוק מה לעשות ואיך ללטש קטע לפני שמפרסמים אותו.הייתי בסנדאות כתיבה לנוער ואני משופשת מבחינת כתיבה. יש סיכוי שאני אפילו יכולה לעזור לך ללטש את הכתיבה שלך. אני יודעת איך צריך להיראות קטע, מה נכון ומה לא נכון, אני כמובן לא יודעת הכל אבל אני מכירה בכלליות טעיות מבחינת כתיבה ויודעת מה מעצבן אותי שכותבים עושים. השאלה שלי היא איך אני מקדמת את עצמי בתור מישהי שכבר מוכנה ובשלה לכתיבה בפלטפורמה שתחשוף אותי, לא בהכרח להיות סופרת.
אם יש לך עצה בעניין הזה אני אשמח לשמוע.
תודה רבה שניסית לעזור:)
את יכולה ללכת לתחרוית , בעיקרון זה גם הרבה פרוטקציות...
או שתשתמשי באתרים נורא מוכרים או כאלה ברמה ממש גבוהה כדי שאולי איזה מישהו יגלה אותך למרות שהסיכוי שזה יקרה קטן מאוד
השאלה היא מה הכוונה שלך בלהיות מפורסמת בכתיבה - כיוון של בלוגרית עם הרבה קוראים או סופרת?
הכיוון שלי לא מכליל משהו ספציפי, אני רוצה להתפרסם מבחינת הכתיבה, שתהיה לי אפשרות שהפלטפרומה שאכתוב לתוכה תמשוך הרבה קהל והרבה אנשים יקראו את מה שאני כותבת. זה לא משנה מה אני אעשה, הכוונה היא עיסוק בתחום והצלחה מבחינת קהל
אבל מה את כותבת? ספרים? שירים?כשאת כותבת שאת רוצה להצליח מבחינת קהל זה נשמע שאת מנסה לרדוף אחרי התהילה וזו ממש לא הדרך להצלחה- לדעתי אפילו ממש ההפך.אם תתפרסמי- את תתפרסמי בזכות הכשרון שלך ואת לא צריכה לכוון לקהל מסויים כי אז את לא תביאי מעצמך את ה100 אחוז בחיים..אם תנסי להתאים את עצמך לקהל מסויים זה יראה מתאמץ ולא אמין וככה רוב הסיכויים שלא תגיעי להישגים שתוכלי להשיג בזכות הכשרון שלך
קודם תעשי עם עצמך חושבים מה את אוהבת לכתוב? במה את טובה? למה בכלל את רוצה להגיע לקהל רחב? מה את רוצה להעביר? ורק אחרי זה לחשוב לאיזה קהל יעד זה מדבר..
אם זה שירים אני חושבת שסוכנויות אמנים זו הדרך ליצירת קשר בנושא הזה או אולי אפילו לפנות לאמנים עצמם אם יש דרך..אם זה יותר ספרים אז אני פחות מבינה בזה.. שווה לחקור ולחפש מידע באינטרנט..
עוד כיוון חשיבה- את יכולה לחשוב על איפה את אוהבת לקרוא קטעים דומים לשלך כלומר איפה את רוצה להתפרסם אם יש אתרים כאלה או משהו כזה ולבדוק איך מפרסמים שם..לנסות לדבר עם אנשים שעושים את מה שאת רוצה לעשות ולהבין איך הם הגיעו למעמד שאת רוצה להגיע אליו..בהצלחה! ותעדכני מה מתפתח ;)
mad world:
" אבל מה את כותבת? ספרים? שירים?כשאת כותבת שאת רוצה להצליח מבחינת קהל זה נשמע שאת מנסה לרדוף אחרי התהילה וזו ממש לא הדרך להצלחה- לדעתי אפילו ממש ההפך.אם תתפרסמי- את תתפרסמי בזכות הכשרון שלך ואת לא צריכה לכוון לקהל מסויים כי אז את לא תביאי מעצמך את ה100 אחוז בחיים..אם תנסי להתאים את עצמך לקהל מסויים זה יראה מתאמץ ולא אמין וככה רוב הסיכויים שלא תגיעי להישגים שתוכלי להשיג בזכות הכשרון שלך קודם תעשי עם עצמך חושבים מה את אוהבת לכתוב? במה את טובה? למה בכלל את רוצה להגיע לקהל רחב? מה את רוצה להעביר? ורק אחרי זה לחשוב לאיזה קהל יעד זה מדבר.. אם זה שירים אני חושבת שסוכנויות אמנים זו הדרך ליצירת קשר בנושא הזה או אולי אפילו לפנות לאמנים עצמם אם יש דרך..אם זה יותר ספרים אז אני פחות מבינה בזה.. שווה לחקור ולחפש מידע באינטרנט.. עוד כיוון חשיבה- את יכולה לחשוב על איפה את אוהבת לקרוא קטעים דומים לשלך כלומר איפה את רוצה להתפרסם אם יש אתרים כאלה או משהו כזה ולבדוק איך מפרסמים שם..לנסות לדבר עם אנשים שעושים את מה שאת רוצה לעשות ולהבין איך הם הגיעו למעמד שאת רוצה להגיע אליו..בהצלחה! ותעדכני מה מתפתח ;) אפשר שקט כזה בדיוק? "
אני ממש ממש לא רודפת אחרי פרסום ותהילה, אני גם לא חושבת שכתיבה זה כישרון שמביא הרבה פרסום ותהילה, אבל בגלל שזה תחום שיש בו ככ הרבה כיוונים ואני כל כך מתחברת אליו , אני כל כך רוצה להביע את עצמי ולחשוף את הכתיבה שלי בפני קהל, לגרום לאנשים להבין איזה תחום מדהים זה כתיבה. הרצון שלי להביא את היחודייות שלי ואת הכתיבה שלי לתוך התחום הזה, זה מה שגרם לי לשאול את השאלה, רדיפה אחרי פרסום זה תואר נורא לדעתי, וזה בכלל לא הכוונה שלי בשאלה הזו.
מבחינת הכתיבה שלי, אני כותבת יותר קטעים בודדים וסיפורים מאשר שירים אבל זה מאוד מאוד תלוי, בנות שבאמת כותבות יודעות שכשעולה רעיון בראש יש מין דחף להוציא אותו לדף וזה נורא אינדיבידואלי.
לוקחת את העצות לתשומת ליבי, תודה:)
מהניסוח שלך בהתחלה הבנתי שהחלק החשוב לך זה להגיע לקהל רחב יותר מאשר הרצון להביע את עצמך אבל עכשיו אני קוראת שוב מה שכתבת ויכול ליהיות שהבנתי לא נכון חחחחלא באתי לתקוף חס וחלילה פשוט ככה הבנתי ממך..לגבי קטעים בודדים אני לא חשופה לאתרים/מקומות שבהם נותנים במה לכתיבה כזו אז אני פחות יכולה לתת עצות.. :\
אני בלוגרית באתר tale לסיפורים והרמה שם די גבוהה ותתאים לך. יש לי גם wattpad אבל שם פחות ישימו לב אלייך כי יש המון אנשים והרמה פחות גבוהה. כנ"ל לגבי אינסטגרם.
אבל בווטפאד ואינסטגרם תקבלי יותר קהל , שלווא דווקא הולם את הרמה שלך
אלה בעיקרון האתרים שאני משתמשת בהם אבל בטח יש עוד מלא
וואו, כייף לך כישרון כתיבה זה כישרון מבורך.
4Girls הדף הרשמי