גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור
loader
mask
תגובות: 887
באזי ספטמבר 03, 2016 19:09
האם לדעתכן האמנות צריכה להיות חופשית?

אפשר לעשות הכל בשם האמנות, אין קווים אדומים- לכתוב דברים שהרבה אנשים לא יסכימו עליהם, ליצור דברים שיכולים להיות לא כל כך "פוליטקלי קורקט"-- מסכימה?

אתן חושבות שהיום בחברה שלנו חופש הביטוי באמנות הוא מאה אחוז או שיש מקרים ש"סותמים את הפה" לאמנים שהמסרים שלהם לא תואמים את הערכים של החברה/שלטון/לא מקובלים...?

כשאתן כותבות/מציירות משהו אתן חושבות על האם יסכימו עם זה, אם זה ייחשב לפרובוקטיבי וחריג מידי? זה מונע מכן דברים שרציתן ליצור?

-----------------

אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר.
או באיזו עיר סוערת
או באיזה כפר

לפעמים סופה עוברת
וביתו נשבר
אבל
אבל לרוב,
אדם גם לעצמו הוא זר.
mask
תגובות: 897
Wonder Girl ספטמבר 05, 2016 11:41
לדעתי צריך ויש קווים אדומים. כשלאמנים יש את חופש הביטוי להביע הכל הם לפעמים יוצרים דברים לא מקובלים ככ וזה יכול לפגוע בהרבה אנשים בלי כוונה אפילו. מצד שני , לכל אחד מגיע להביע מה שהוא רוצה וחפץ . מסכמת את זה בכך שדעתי היא שצריך להפעיל שיקול דעת נכון לגבי כל יצירה .
אני בטוחה שיש לא מעט מקרים שאמנים יוצרים משהו שהחברה לא מקבלת ולכן עוצרים אותם. כי הדבר החשוב ביותר הוא הרי שהחברה תאהב את מה שעשה האמן ( כך עולמנו משקף לי, לפחות).

אני לא אשקר ואגיד שאני לא חושבת מה יחשבו על מה שאני עושה . לרוב אני לא כותבת משהו מסוים כי אני מתייבשת בכך שאולי מישהו שחשוב לי מדעתו יגיד שזה לא בדיוק מתאים לגילי . (יש לי הרגשה בכל זאת שהוא יעריך את הפתיחות שלי איתו אבל אני עדיין מפחדת )
-----------------

“‘Dear God,’ she prayed, ‘let me be something every minute of every hour of my life.’
mask
Mari-666 ספטמבר 05, 2016 21:26
אני אישית לא יוצרת,

אבל אני חושבת שאומנות היא דרך להביע ביקורת על כל דבר, ולדעתי כל דבר דורש ביקורת.

הקווים האדומים לדעתי הם בצורה של הביקורת שמעבירים.. כלומר רוצים למשל להגיד על מישהו שהוא פוליטיקאי רע, ליצור יצירה שמציגה אותו בתור אדם רע בתחומים שלא קשורים לביקורת זו [למשל, גרוע במיטה או אדם בוגד וכו' ] זה מוגזם ולא במקום.

-----------------

Goodbye Blue Sky
mask
תגובות: 887
באזי ספטמבר 07, 2016 07:56
^ מסכימה
-----------------

אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר.
או באיזו עיר סוערת
או באיזה כפר

לפעמים סופה עוברת
וביתו נשבר
אבל
אבל לרוב,
אדם גם לעצמו הוא זר.
mask
.Error ספטמבר 08, 2016 00:57
ברוקלין, דווקא לא מסכימה איתך שהדבר הכי חשוב הוא שהאנשים יאהבו את יצירות האמנות. כל הרעיון באמנות שהיא נוצרת באופן אישי לטעמו של האמן ולא מונעת מטעם הקהל. אמנות שנעשית בהתאם ל'דרישות הקהל' נקראת אמנות ממוסחרת, והמון אמנים נמנעים מליפול למקום הזה...
mask
תגובות: 897
Wonder Girl ספטמבר 08, 2016 21:24
^ לא התכוונתי שאני חושבת כך . אני כתבתי שכך משקף לי עולמינו . אני מאמינה שאיזון וחוכמה הם הדברים הנכונים לעשות. על כל אחד להפעיל את שיקול הדעת שלו ולדעת מה ליצור ולהראות ומה לא . אני בעד שאמנים יצרו את מה שהם רוצים רק שזה לא יפגע במישהו ספציפי / שלא יכוון למישהו בכוונה רעה . ויש אמנים שעושים יצירות לא ככ מקובלות לטעמי . זוהי דעתי .החלטתי להביע כאן את עמדתי. מכבדת את דעתך שצריך חופש ביטוי מלא אך לא מסכימה לגמרי.

נ.ב
האמת שאני מכירה רק אמנים ש"נופלים" למקום הזה. המון אמנים ממוסחרים היום, וחבל והכל אבל אין ככ מה לעשות בעניין

-----------------

“‘Dear God,’ she prayed, ‘let me be something every minute of every hour of my life.’
mask
תגובות: 824
Eden2134 ספטמבר 21, 2016 19:59
אני מאמינה שחופש ליצור משהו שמרגיש נכון, טוב והכרחי לאדם היוצר זה יותר מבסדר וזה טוב וגם עוזר לפעמים לאדם להביע משהו שהוא לא יכול להביע במילים או במשהו ספציפי, אלא ביצירה הזו. אני לא חושבת שצריך ושיש קווים אדומים ברורים, אבל כמובן שיש גבולות שאם עוברים אותם זה כבר לא בסדר. אז כן, אדם יכול לבטא מה שהוא רוצה ולפעמים זה יפגע באנשים, ככה זה-לא כולם מסכימים בדעותיהם, אבל זה כן חשוב לדעת מתי זה כבר מוגזם, והגבול שונה בין כל דבר ודבר.
mask
Sheepy אוקטובר 07, 2016 17:35
אני חושבת שכל אחד רשאי ליצור כל מה שעולה בדעתו, אבל ברגע שזה יוצא לציבור יש צורך להתחשב ואפילו הרבה
-----------------

mask
Sam אוקטובר 09, 2016 03:21
אני חושבת שהיצירות צריכות להיות חופשיות לגמרי. אני מסכימה עם מרי ושיפי. היצירות שיוצאות לציבור יוצאות לפעמים מבוקרות מידיי אולי. וכן יש צורך בהתחשב אם להוציא את זה לציבור.
אבל תחשבו רגע אם לא היה את כל הביקורות, קיצוניות או לא קיצוניות, לא היינו יכולים לבנות את עצמינו. לדעת מה שקול יותר לעשות, לדעת, לחשוב. דווקא יצירות של אנשים שמציגים לציבור את דעותיהם, מנסים להעביר מסר. לא בהכרך משנה עכשיו אם המסר מועבר למישהו בצורה גרועה או טובה, משנה עכשיו השינוי שנוצר אצל כל אחד. אצל המתבונן נוצר שינוי מחשבתי/רגשי, וליוצר בפרט.
יצר זה דבר מדהים, ויכול להיות בעל עוצמה אדירה.
יצר זה כל המהות של שינוי, ובלי שינוי אי אפשר לדמיין אפילו איך החיים היו נראים...
יצר זה פשוט חיים, אפשר להגיד אפילו שהוא מהות החיים.
היקום הוא שחור לבן, והיצר הוא כמו צבע שנותן לכול תחושה של פעימה, של רגש, של חיים..
-----------------

- And if I fail, at least I know"

".I did it on my own
mask
mark my words. אוקטובר 11, 2016 08:37
לדעתי חופש עד גבול הפגיעה באנשים וגם על הגבול שמותר לי ליצור בנושא שלו כי אני כבת 12 לא כותבת על דברים שלא תואמים את גילי,למרות שלכל יוצר צריכים להיות קווים אדומים.
-----------------

So wake me up when it`s all over
When I`m wiser and I`m older
All this time I was finding myself
And I didn`t know I was lost

החלפתי שם משתמש (הייתי wake me up)