גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

מחסומי כתיבה

loader
mask
תגובות: 887
באזי יוני 22, 2016 12:41
יש לכן רעיונות איך להתגבר על העצלנות/ חוסר ההשראה?
דברים שעוזרים לכן להיכנס לשוונג של כתיבה ולהצליח?
אובדת עצות :(
-----------------

אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר.
או באיזו עיר סוערת
או באיזה כפר

לפעמים סופה עוברת
וביתו נשבר
אבל
אבל לרוב,
אדם גם לעצמו הוא זר.
mask
Sheepy יוני 23, 2016 22:30
שיחה טובה!
לי יש אותו דבר בקשר לציור.. פעם הייתה לי תקופה שהייתי מציירת הרבה

-----------------

mask
.Error יוני 24, 2016 00:54
לפעמים אין מה לעשות, ומחסום הכתיבה פשוט חולף מעצמו. אני יודעת שבתקופות לחוצות בזמן ובכוח נפשי, מחסומי הכתיבה מתעצמים. כשאנחנו בדרך כלל בסערת רגשות כלשהי, לדברים יותר קל לצאת החוצה.
איך בכל זאת מסירים את המחסום הזה? אם זה משהו שבוער בכם, משהו רגעי כזה שצריך לפרוק אבל אתן לא מצליחות בגלל המחסום בכתיבה - טוב, לזה אין לי באמת פתרון, מהניסיון האישי שלי. קרה לי כמה פעמים שבכוח התיישבתי וניסיתי לכתוב משהו ובסוף יצא לי אחד השירים היותר מוצלחים, אבל גם קרה שהדף נשאר ריק. אז אולי להושיב את עצמך ולהכריח ליצור יכול לעזור.
במקרים שיש משהו בראש, רעיון, שכנראה לא מספיק מגובש ואתן לא מצליחות להעלות על כתב, לי אישית עזר מאד פשוט לחשוב המון על הרעיון, להפוך אותו על כל הכיוונים, לעבות ולפתח אותו, וברגע שהוא היה מספיק מגובש אצלי וחייתי אותו בראש מספיק זמן, פתאום הכתיבה חזרה אליי, בבת אחת (המחסום הגדול שהיה לי נשבר לפני קצת פחות משנתיים בדרך הזו ולא חזר מאז!!!)
כנ"ל לגבי היעדר השראה. ממליצה מאד פשוט לחשוב המון, ולדמיין המון. לפעמים עוזר לי לקרוא ספרים או לראות סרטים כדי לקבל רעיונות. לא כמו העתקה, אלא באמת יותר כמתן השראה לסיפור שונה לחלוטין. יש המון דרכים לשבור מחסומי כתיבה, אבל בעיניי הכי מוצלחת היא פשוט לא להפסיק להגות בראש (מבלי להעלות על כתב), להגות ולדמיין ולפתח עד שאי אפשר כבר אלא להתחיל לכתוב את זה :)
-----------------

>
Pretty woman, walking down the street, pretty woman, the kind you like to meet
mask
Sheepy אוגוסט 08, 2016 21:42
ארור תיארת את זה כתהליך ככ יפה :) עשה לי חשק
-----------------

mask
.Error אוגוסט 21, 2016 16:25
^ נו יאללה תפרסמי קצת! (:
mask
תגובות: 887
באזי אוגוסט 21, 2016 16:41
^ כן, גם אני סקרנית
-----------------

אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר.
או באיזו עיר סוערת
או באיזה כפר

לפעמים סופה עוברת
וביתו נשבר
אבל
אבל לרוב,
אדם גם לעצמו הוא זר.
mask
Winter אוגוסט 30, 2016 13:00
אני פשוט מתחילה "לזרוק" על הדף את הקטעים שאני רוצה לכתוב-כלומר-את הפתיחה של הנושא שעליו אני רוצה לכתוב מבלי לשפוט/למחוק/לתקן את מה שכתבת ואז זה פשוט זורם!למשל-באלך לכתוב על מישהו שאת אוהבת-תתחילי לכתוב על זה שהיית בבית הספר, שהיית איתו באותה קבוצה(אפילו להמציא אתזה,ומשם פשוט לזרום)..אם את באמת חייבת לתקן אז עדיף רק בסוף כדי שבאמת תיהי עם טקסט ביד ולא עם ים מחשבות על המחסום כתיבה ואיך להמשיך מכאן וכו..ככה כתבתי איזה 4 דפים של מחברת קטנה :)
mask
mark my words. אוגוסט 31, 2016 12:15
בזמן האחרון יש לי מלא מחסומי כתיבה או שאני לא כותבת המשך כי אני לא אוהבת את הרעיונות שלי
-----------------

So wake me up when it`s all over
When I`m wiser and I`m older
All this time I was finding myself
And I didn`t know I was lost

mask
mark my words. אוקטובר 04, 2016 15:16
אוףף יש לי מחסום כתיבה מבאססס
-----------------

So wake me up when it`s all over
When I`m wiser and I`m older
All this time I was finding myself