גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

~תרגיל 4~ סדנת הכתיבה

loader
mask
Sheepy נובמבר 26, 2014 18:21
^ יפה :) אבל באמת קצת קצר
-----------------

mask
מרוקאית נובמבר 28, 2014 00:04
כן.
מילה אחת קטנה, שלקח לי כל כך הרבה זמן לשחרר.
אבל בסוף היא יצאה.
"כן, אני אבוא" אמרתי בקול חלש.
ובאתי. רעדתי מפחד כל הדרך, כאילו אני נוסעת לפגישה עם השטן. והשתדלתי, באמת שהשתדלתי לחייך, להיות עצמי, להרגיש טוב, אבל לא הצלחתי. המבוכה השתלטה עליי, הידיים רעדו, הקול נחלש, המוח נכנס למצב שינה. וישבתי מאחור, ברגליים שלובות, מקווה שזה יגמר כבר.
אחר כך יצאנו מהאוטו, הלכנו אחד ליד השני, וחשבתי לעצמי כמה הסיטואציה הזאת מוזרה, אני הולכת ליד אדם זר לי לחלוטין, ולידו אדם שהוא ההיפך המוחלט ממני, ואיכשהו אנחנו אמורים להסתדר ביחד. ולא הפסקתי להתמרמר על כך שהם ניצחו וגררו אותי למקום שאני לא רוצה להיות בו, והם לא הפסיקו לנסות להשתיק אותי. אבל לא יכולתי לשתוק, כי אם הייתי שותקת הייתי חוזרת לרעידות, ועדיף לדבר מאשר לרעוד.
והזמן עבר.
ודברים קרו.
וניצחתי את הפחד.
ומעולם לא התחרטתי על ההחלטה שלי, החלטה ששינתה את החיים שלי, ושל כל האנשים שסביבי.
-----------------

mask
Sheepy ינואר 06, 2015 17:49
ניצן? :)
-----------------

mask
לוסי ^^ ינואר 15, 2015 19:49
תרגיל שלוש.

חברתה הטובה ביותר כבר עזבה ,ציונה ירדו ,מה כבר יכלה לעשות ?
כמתוך כישוף רע או קסם אכזר היא נצמדה אליו, בכל דרכיו כל תנועותיו,כמו צל העוקב אחרי האדם.
כאשר כב ש את אמונה והיא את שלו,הם החלו לדבר,לספר,לשתף סודות.
מה כבר יכלה לעשות כשהזמין אותה אליו לדרכו שלו, אך הפעם באמת ולתמיד.
ידידות כזו טובה כל דבר קטן יכול להרוס אז מדוע לשפוטה? מדוע מרחמים אתם עליה?
הרי היא מאושרת . היא לפחות לא אמרה אחרת..
אך מה היה עליה לעשות היא עצמה לא ידעה.
התלבטויות ורגשות תמיהה החלו מופיעות אצלה, בהתחלה היו בסתרי ליבה במקומות חשוכים ועמוקים שאין אפילו הוא נובר בהם.
אך בכוחו של הזמן, כמעט כמו הסרטן הרע מכולם שאף בן אדם לא מוכן לקבלו , רגשותיה האמתיים רדפו אותה וגם הגיעו למוחה, ובזמן זה כבר לא יכלה להלחם בהם.
והוא שראה אותה סובלת מהצד לא היה מוכן לוותר עליה למרות עתידה הקרב ובא.
מה עשתה לאחר מכן,כבר אין אף אחד חי יודע.
אולי ברחה,אולי התפכחה או אולי...

-----------------

No name ; I give you the chance to guess
>
``צירוף מקרים זה הדרך של אלוהים להישאר אנונימי``-אלברט איינשטיין
mask
To infinity and beyond. ינואר 17, 2015 17:41
התעוררת לעוד בוקר מושלג, הבטת בשעון וחישבת כמה שעות קדימה. סימסת כהרגלך לכל המשפחה 'שבת שלום, מקווה שיותר חמים אצלכם מאשר פה ברררר'.
האח השנון שלח בחזרה כמו בכל שבוע 'בקרוב אצלך'
אמא כהרגלה שלחה 'מתגעגעת מאוד מאוד מה התוכניות להיום?'
ומתוך השגרה כתבת- הולכת לעבוד, מקווה שיגיעו ילדים היום כי יורד מלא שלג, *הוא* לומד עד מאוחר ואז הולכים לארוחת ערב אצל חברים. צריכה להתפיח חלות, מסורת היהודייה היחידה באזור...'
קמה, הוא הפעיל את מכונת הקפה בדיוק לשעה שהוא יודע שאת קמה. ליד הכוס שלך השאיר פתק עם ציור של לב. על שולחן האוכל העיתון של הבוקר, חדשות לא אמיתיות, עוד לא התרגלת לעיתון שבקום חדשות על פוליטיקה, טרור, עוני, רצח מדווחים על חתולים שנתקעו על עץ, או על איזה פסטיבל אומנות שמתקיים בסוף השבוע. מה שמעניין אותך זה מזג האוויר, וכמו חישוב השעות את מחשבת את הפרנהייט לצלזיוס באופן אוטומטי. 'מה זה משנה, תמיד קר פה'. בעודך מתלבשת וגוזרת טיקט מעוד סוודר חדש, את שמה גלגל"צ "אין כמו שישי בבוקר בגלגל"צ" חשבת לעצמך. האפליקציה נדלקת ומתוך הטלפון בוקע השדרן "עכשיו 20 לפני 6 בערב, שבת שלום לכולם איילון צפון עמוס מ.." כן מאוד חשוב לדעת איפה הפקקים שאת כאן.
התארגנות הבוקר השגרתית הזאת, צחצוח שיניים, סידור השיער, הכנת ארוחת צהריים. הכל קורה מהר, את יודעת איפה כל דבר נמצא, יודעת להתמצא גם בחושך, כמו בהפסקת חשמל שהייתה בשבוע שעבר שצחקת ואמרת לו בזמן שהחיבוק שלו חימם אותך 'בארץ היינו משתמשים בנרות חנוכה שנשארו בהפסקות חשמל, אתה רואה, זה היתרון בלהיות יהודי'.
לקחת את מפתחות המכונית, נעלת את הדלת, למרות שהוא צוחק עלייך שלא צריך. נכנסת לרכב שלך דיסק של מוש בן ארי מתחיל לנגן באוטומטיות. גם הנסיעה כבר מוכרת, שמות הרחובות לא מבלבלים יותר, חוקי התנועה כבר ניראים הגיוניים. כתום מהבהב זה לא אומר שהרמזור מקולקל, פנייה ימינה באדום מותרת.
הגעת לעבודה, חנית. הוצאת את כל התיקים רצת מהר מהר פנימה כי קר ממש.
ורק כשאמרת בכניסה למשרד good morning הבנת שאת לא בבית.
mask
תגובות: 420
נוגית :) ינואר 18, 2015 17:43
מממממש מקסים ^ רק בעיה קטנטונת אחת ולא חשבת. אמרת שהשדרן אמר שש בערב שהשעה היא שעת בוקר.
-----------------

(: נוגית :)

חייה את החיים בפשטות המקסימלית כי החיים כבר יסתבכו לבד

אהוב את עצמך כי אחרת לא יהיה מי שיעשה את זה עבורך
mask
To infinity and beyond. ינואר 18, 2015 18:52
בדיוק הקטע- הדמות לא בארץ... במקום אחד בוקר, ובשני ערב...
mask
Syrup & Honey ינואר 19, 2015 23:49
כל כך כיף לראות מה שאתן כותבות.

תרגיל 4

בתרגיל 4 עליכן לקחת תמונה שהיא שלכן, או שאתן מופיעות בה או שצילמתן אותה. זה יכול להיות צילום משפחתי, זו יכולה להיות תמונה לא ברורה שלא מופיעות בה דמויות, מה שבא לכן, העיקר תמונה שקשורה אלייכן, שמשמעותית לכן באיזשהו אופן או שמפעילה אתכן לכתוב. לא תמונות מפורסמות ומוכרות. התמונה עצמה לא צריכה להיות יפה או מקצועית או משהו כזה.

המטרה היא לכתוב דיוקן לתמונה. לתאר מה קורה בדיוק בתמונה, אפשר גם לכתוב בעקבות התמונה. אפשר לגמרי להפעיל את הדימיון.
רצוי שתשימו את התמונה יחד עם הטקסט כאן, אבל אם היא אישית ואתן מעדיפות שלא לפרסם גם מקובל, כמובן שההשוואה בין הטקסט לתמונה חיונית אבל שוב, נתון לבחירתכן.

הפורמט הוא חופשי

תהנו :)
-----------------

sugar, spice, and everything nice
mask
peace and love ינואר 21, 2015 17:24
וואו. משימה מהממת, אני אכתוב את הקטע עוד מעט :)
mask
Sheepy פברואר 23, 2015 20:46
מקפיצה :)
-----------------

mask
כוכב נופל מרס 03, 2015 07:13

צילמתי את התמונה בעת הפסקת חשמל.
האם כדי להראות, אדם צריך פנס?
מהו הפנס שלכם?
הרי בתוך כל החושך אנו זקוקים למישהו או משהו שיאיר עלינו, אחרת אף אחד לא יראה אותנו. נהיה באפלה.
יש אנשים שמצאו את הפנס שיאיר עליהם: חוש הומור, כריזמה, בן זוג, מעשה מטורף, המצאה, רעיון, יצירה, הברקה, חכמה, תעוזה, אמירה, ביטחון.
אני לא מצאתי את הפנס שיאיר עלי. לפחות לא הפנס שאני רוצה.
כך שכרגע אני שם, בחושך.
מזהים אותי שם בתמונה? לא מזהים? זה כי אני בחושך. קשה מאד לראות אותי. צריך מאד להתאמץ, וגם אז לא תמיד מצליחים.
מתי תהיה עלי הילה של אור?
יש אנשים שמצאו פנס שמאיר עליהם כל כך חזק, שהם הסתנוורו ממנו. האור מכה בהם חזק, רואים אותם יותר מדי בברור.
יש אנשים שמצאו פנס, אך הם אינם מצליחים להטעין אותו, והוא עומד להיכבות. האור נחלש אט אט, רואים אותם כצלליות שחורות, לא מזהים מי הם בדיוק.
אני עוד לא מצאתי את הפנס שלי. אולי אמצא אותו יום אחד.

-----------------

אתם מרימים לרגע את מַבַּטְכֶם ולפתע, ללא הַתְרָאָה, פס ארוך של אור חוצה את שמי הלילה השלווים. זהו כוכב נופל.
mask
כוכב נופל מרס 03, 2015 07:16

צילמתי את התמונה בעת הפסקת חשמל.
האם כדי להראות, אדם צריך פנס?
מהו הפנס שלכם?
הרי בתוך כל החושך אנו זקוקים למישהו או משהו שיאיר עלינו, אחרת אף אחד לא יראה אותנו. נהיה באפלה.
יש אנשים שמצאו את הפנס שיאיר עליהם: חוש הומור, כריזמה, בן זוג, מעשה מטורף, המצאה, רעיון, יצירה, הברקה, חכמה, תעוזה, אמירה, ביטחון.
אני לא מצאתי את הפנס שיאיר עלי. לפחות לא הפנס שאני רוצה.
כך שכרגע אני שם, בחושך.
מזהים אותי שם בתמונה? לא מזהים? זה כי אני בחושך. קשה מאד לראות אותי. צריך מאד להתאמץ, וגם אז לא תמיד מצליחים.
מתי תהיה עלי הילה של אור?
יש אנשים שמצאו פנס שמאיר עליהם כל כך חזק, שהם הסתנוורו ממנו. האור מכה בהם חזק, רואים אותם יותר מדי בברור.
יש אנשים שמצאו פנס, אך הם אינם מצליחים להטעין אותו, והוא עומד להיכבות. האור נחלש אט אט, רואים אותם כצלליות שחורות, לא מזהים מי הם בדיוק.
אני עוד לא מצאתי את הפנס שלי. אולי אמצא אותו יום אחד.

-----------------

אתם מרימים לרגע את מַבַּטְכֶם ולפתע, ללא הַתְרָאָה, פס ארוך של אור חוצה את שמי הלילה השלווים. זהו כוכב נופל.
mask
Sheepy מרס 17, 2015 19:50
כוכבי ממש מקורי! מקווה שתמצאי את הפנס במהרה :)
-----------------

mask
כוכב נופל מרס 20, 2015 13:29
^ תודה רבה!

את מצאת את הפנס שלך?
-----------------

mask
Sheepy מרס 20, 2015 18:49
קשה לי לומר.. אבל נראה לי שאני בכיוון הנכון
-----------------