יצא לי קצת יותר מ-500 (516), סליחה על זה.
"סליחה, לאן האוטובוס הזה מגיע?" היא שאלה את הנהג. "לאן את רוצה להגיע?" שאל הנהג בגבה מורמת. "לכל מקום רחוק מכאן," השיבה בחיוך. ידעתי שהיא לא באמת מתכוונת אליו. העיניים שלה, חומות וגדולות, היו מהולות בעצב. "הנה," אמרה, "יש לי שלושים שקלים. קח אותי למקום הכי רחוק מכאן שאפשר להגיע אליו עם שלושים שקלים." הנהג כחכח בגרונו ואמר, "מצטער. אני לא יכול לקחת אותך לאן שאת רוצה, יש לי מסלול קבוע." "פשוט קח אותי לאנשהו, מקום שהוא לא כאן, בבקשה!" היא צפצפה. חוץ ממני, ממנה ומעוד זוג זקנים האוטובוס היה ריק מאדם. "בסדר. קחי את העודף, שתוכלי להסתדר במקום הרחוק הזה." אני לא בטוח אם הוא היה רציני או לא. הוא נשמע רציני, אבל זה לא דבר שאומרים כשרציניים. היא לקחה מזוודה קטנה וורודה שעליה היה מצוייר סוס פוני לבן ומרשים והתיישבה במושב מולי. מבין כל המקומות הריקים באוטובוס, היא התיישבה דווקא מולי. היא מיקדה את עיניה הגדולות בחלון וקלעה את השיער הבלונדיני שלה לצמה, אותה אספה בעזרת גומייה ורודה וקטנה. היא חייכה. "אני רואה שאתה מסתכל עליי, אדוני." האדמתי. "אני מסתכל על החלון," אמרתי. היא לקחה את המזוודה הקטנה וירדה מהכסא שלה, זה צרך ממנה מאמץ רב. הרי הכסא כל כך גבוה, והיא כל כך קטנה. קמתי והתקרבתי אליה כדי לעזור לה לרדת, אבל היא כבר קמה בעצמה והתיישבה במושב שלי. התיישבתי לידה. "למה את נוסעת כל כך רחוק?" שאלתי אותה. "כדי לשכוח." "איזה דבר נורא כבר קרה שאת כל כך רוצה לשכוח? אם את נוסעת כל כך רחוק, את בוודאי מאוד רוצה לשכוח את זה," הבטתי בה, היא מחתה דמעה קטנה ושקופה מהלחי החיוורת שלה. "הכל," היא לחשה, "אני רוצה לשכוח הכל." "אמא שלך בטח מתגעגעת, את לא חושבת?" "לא." "ואבא? גם אבא לא?" "לא." "יש לך אחים ואחיות?" "לא." אז מה כבר יש לה, לילדה הזו? "תבין, אדוני, אין לי כלום, אדוני. אין לי אף אחד." הרכנתי ראש. מעולם לא אהבתי להסתכל על ילדים בוכים, זה גרם גם לי לבכות. אבל לא עוד. "מה קרה להם?" שאלתי אותה. תהיתי ביני לבין עצמי איך הנהג וזוג הזקנים לא שמו לב לילדה הבוכיה. "או, לא קרה להם כלום, אדוני. אני קרה להם, זה הכל," היא חייכה שוב. "ומה קרה לך?" שאלתי. נמאסו עליי התשובות המעורפלות שלה. "לא קרה לי כלום, אדוני. זה רק הלב שלי שנשבר." "ילדה כל כך קטנה מסתובבת עם לב שבור?" גיכחתי. "ומי שבר לך את הלב, ילדה?" "אלוהים," היא ענתה, "אלוהים שבר לי את הלב." זוג הזקנים התנשקו וירדו מהאוטובוס. מבעד לחלון ראיתי את הזקן כורע על ברכו במלוא המאמץ הדרוש ומוציא טבעת יהלום זהובה מכיס מעילו. מאחורי גבוי היה חבוי זר פרחים. הזקנה החביבה הנהנה ובכתה, בוודאי התרגשה, למצוא אהבה בגיל שמונים ושמונה זה דבר מרגש, וכולם סביבם צהלו ושמחו ומחאו כפיים, אבל אני לא שמעתי כלום, לא שומעים מבעד חלון משוריין של אוטובוס. "איך אלוהים יכל לשבור לי את הלב ככה, אדוני?" היא מתחה את זרועותיה החיוורות מעלה ולקחה את המזוודה הקטנה שלה. "זה בסדר פה, אדון נהג. אני יכולה לרדת?" היא שאלה. סובבתי את הראש אליה והיא נופפה לי לשלום, מחייכת. שבוע לאחר מכן הופיעה בעיתון הכתבה הבאה: ילדה צעירה נמצאה ללא רוח חיים בתחנת אוטובוס, נתיחת הגופה מראה כי הטרגדיה נגרמה כתוצאה ממחלת לב זיהומית שלא טופלה. אז למה, אלוהים? למה שברת לנו את הלב?
4Girls הדף הרשמי