דרך אגב, לא כמו בניו גרזי, הקהילה הישראלית בעיר שלי מורכבת ממקסימום של 6 משפחות ואני היחידה מעל גיל 12 חח אז אין לי ממש חברים ישראלים פה
חחחחח וואו. ממש מסובך ומעניין...
בנות לא עדכנתן מלא זמן! מה הולך ?
היי. אני חדשה פה. אני מאוגוסט האחרון חייה בברלין. (כמובן עבודה של ההורים, בהתחלה זה נראה לי מגניב כשהמעבר התקרב לא רציתי.. מנסה להשלים ולהנות בלה בלה בלה. אני מניחה שכולכן מכירות את הסיפור....) בקיצור אני כבר כמעט שנה בברלין. הספקתי כבר לעבור בית ספר פעם אחת וגם בחדש אני לא ממש מסתדרת חברתית. אני בכיתה ח׳ בת 14. אני לומדת בבית ספר אנטרופוסופי בברלין וגם בארץ למדתי בחינוך ולדורף כל החיים שלי. יש לי פה חבר ילדות אחד ישראלי חוץ מזה אני לבד לגמרי, אני בת יחידה אז אין לי אחים והגרמנית שלי עדיין לא מספיק טובה בשביל חברים מבית הספר (החלטנו שאני אלמד בבית ספר גרמני בגרמנית ולא בבינלאומי כדי שאני אלמד את השפה האנגלית שלי טובה בכל מקרה) בתכלס רע לי פה אבל אני מנסה להתעלם מזה. יש לי פה לפחות עוד שנה... אבל כמובן יש רגעים שאני נשברת, השפה ממש קשה ואני עוד לא מדברת אותה, מבינה שליש אבל אין לי מספיק ביטחון כדי ממש לדבר...
אני ממש אשמח לדבר עם יש עוד מישהי שגרה איפה שהוא בעולם שהוא לא בארץ ולדבר קצת על המעבר❤️
וואי, כמה זמן לא נכנסתי לפה.. אז היי שי! קוראים לי יובל.. עברתי לארצות הברית לפני שלוש שנים ככה ואני בכיתה ט עכשיו (עברתי בז׳) . אני מאוד מבינה את כל מה שאת מרגישה. עם השפה, החברים והקשיים. גם אני חוויתי אותם. אני זוכרת שהתפרקתי כל כך הרבה אבל תכלס, ממש למדתי מכל דבר ואני ממש לא הבן אדם שהייתי פעם. אני מאוד ממליצה לך למצוא משהו שאת ממש אוהבת לעשות. אם זה לרקוד, לצייר, לשיר או אפילו לכתוב. תעשי מה שמרגיש לך טוב וגורם לתחושה טובה. באמת שלי זה מאוד עוזר. אני התחלתי לרקוד מקצועי יותר כשהגעתי לפה וזה העסיק אותי רוב הזמן ונירא לי שבזכות זה נשארתי יותר אופטימית.
ממליצה לך גם לשתף את ההורים המון. הם גם עוברים את התהליך הזה איתך, אולי קצת שונה אבל עדיין. גם להם קשה ואני בטוחה שתוכלו לעזור ולחוות את זה יותר טוב ביחד.
לפני שהגעתי לפה, האנגלית שלי הייתה על הפנים. לקח לי כל כך הרבה זמן להבין את השפה ושיהיה לי את האומץ לדבר אותה. זה בא עם הזמן וכל עוד תדברי את זה יותר זה ישתפר.
ממש מקווה שעזרתי ואשמח להכיר עוד לשמוע עוד ממך
נ.ב
ממש התגעגעתי לכתוב פה!!!
היי!!! המצב שלי כבר ממש הרבה יותר טוב! יש לי שני חברים (דוברי אנגלית כמובן הגרמנית שלי עדיין על הפנים) ואני מתחילה לאט לאט להסתגל למצב. בקטע של תחביב אז אני עושה את זה. אני רוקדת מגיל 3 כותבת מלא שרה מלא מאז בארץ בלי קשר. כשהגעתי לפה הצטרפתי לקבוצת תאטרון באנגלית שזה לא נפעם הראשונה שאני עושה תאטרון.... אבל זה מדהים כי יש אנשים מכל העולם!!! וכן גם אני אשמח לשמוע ממך יותר ולדבר איתך או אם כל אחת אחרת
שמחה בשבילך! :) מעניין איפה לגו האוס (זו שפתחה את השיחה)...
המממ
יש כאן מישהי שעברה לטובת לימודים?
או מישהי שגרה בהולנד?
(מתכננת לעבור בהמשך לטובת הלימודים שם)
מעניין אותי לדעת מה מצב הקורונה אצל היורדות מהארץXD
יש פה מישהי שגרה בחו״ל ויכולה לספר קצת על היחס לישראלים וליהודים בגולה עם המלחמה?
4Girls הדף הרשמי