גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור
loader
mask
עינב. ינואר 03, 2017 13:16
יש לי בעיה שכזו.. אני תמיד רעבה. אני חייבת לאכול כל כמה שעות גם אחרי שאכלתי ארוחה ממש גדולה. ואני תמיד מנשנשת בין לבין..
מוכר למישהי ? איך מתמודדים ? :(
-----------------

mask
Mogwai ינואר 03, 2017 16:49
אני ממליצה לך לעשות בדיקה של חיידקי הליקובקטר, אלו חיידקים שנצמדים לתאי רירית שלך בקיבה וגורמים לתחושת "צרבת", בגלל שהם משפיעים על העמידות שלך נגד החומציות בקיבה שלך - ברגע שהקיבה שלך מתרוקנת אחרי שהאוכל התעכל, היא נהיית חומצית ואז את מקבלת תחושה לא נעימה בבטן שגורמת להרבה אנשים לחשוב שזה בגלל שהם נהיים רעבים שוב וזה לא נכון.
זה למה כשאת אוכלת התחושה עוברת כי הבטן שלך נהיית בסיסית עוד פעם בגלל האוכל, אבל שוב פעם תחושי רעב אחרי כמה שעות בגלל זה.

החיידק הזה נורא נפוץ וכבר הכרתי כמה בנות שיש להן א זה והן פשוט לקחו אנטיביוטיקה כדי לטפל בזה.

יכולות להיות עוד סיבות מן הסתם, אולי את מתבלבלת בין תחושת רעב לתחושת צמא, לפעמים אם שותים כוס מים התחושה עוברת..
או שאולי את אוכלת יותר מידי מזון עם סוכר, ידוע שעליה גדולה של סוכר בגוף גורמת לנפילת סוכר שאחריה ואז פשוט מרגישים עוד יותר רעבים - זה למה עדיף להמנע מלאכול ארוחות גדולות. צריך לאזן את רמות הסוכר בגוף ואז תרגישי פחות רעב בכללי
-----------------

mask
Mari-666 ינואר 03, 2017 22:00
דיי מבינה אותך. גם אני רעבה כמעט תמיד ושעתיים אחרי הארוחה חייבת לנשנש משהו.
זה בעיקר קורה כשאני עסוקה הרבה פיזית או חושבת הרבה (תקופת מבחנים, יום שלם של שיעורים או יום ארוך בלימודים\עבודה).
מצד אני אומרים לי שאני אוכלת ארוחות קטנות יחסית לממוצע (אני לא ממש מסכימה, אבל גם לא מפוצצת את עצמי עם ארוחה ענקית.. משתדלת לא לדחוף בכוח). אז אני אוכלת הרבה מאוד פעמים ביום אפשר להגיד, וכל פעם ארוחה ממוצעת-\סנדויוץ'\פירות\נישנוש.

אם זה לא גורם לך להרגשה של נפיחות, השמנה או כל דבר אחר שמפריע, לא חושבת שיש סיבה לדאגה. אם את מבזבזת הרבה אנרגיה בשגרה שלך, את גם צריכה להכניס הרבה אנרגיה..
-----------------

Goodbye Blue Sky
mask
Sheepy ינואר 03, 2017 22:52
מסכימה עם מרי. האמת שהארוחות שלי קטנות ולפעמים אני אפילו אוכלת צהריים על פעמיים חח (שבעה באמצע ואז ממשיכה אחרי כמה זמן) - בהנחה ואני בבית בזמן הזה..
בגלל זה אני תמיד משתדלת שיהיה לי בתיק שקית עם אגוזים, פירות יבשים/חטיף אנרגיה/איזה פרי וכו'.. כי אני שבעה מהר ומצד שני נהיית רעבה מהר..

ואגב אני מוצאת את זה כדרך אכילה שמובילה למשקל תקין אז זה בכלל לא מזיק.. סתם מציק לפעמים שקשה לי להתאפק עם רעב אבל ככה הגוף שלי וזהו
-----------------

mask
עינב. ינואר 06, 2017 10:19
מוגוואי- מה אמרת נשמע ממש מעניין, אני אקרא על זה עוד ואברר על הבדיקה הזאת בקופ"ח, תודה רבה!

תודה רבה בנות! זה אומנם לא גורם להשמנה או משהו אבל סתם מציק להיות רעבה שני אחרי שאכלתי.. אני באמת מנסה גם לשתות הרבה מים כדי להרגיע את התחושה של הרעב אבל זה לא באמת עוזר חח
-----------------

mask
Sheepy ינואר 14, 2017 23:12
אם את יכולה תנסי גם להגדיל את הארוחות שלך ולצרוך פחמימות מלאות :)
-----------------

mask
moskor ינואר 15, 2017 12:55
את טבעונית אם אני זוכרת נכון?
אני כשהייתי טבעונית לא הקפדתי על חלבונים וכל הזמן הייתי רעבה. שימי לב שאת משלימה לעצמך מה שחסר
-----------------

צל ברושים על קיר חומה
אור הנר מזיל דמעה
וכל מה שאני סובב סביבה, נצרב בלהבה
חיי מתים בתוך ליבה
mask
פנתרה ינואר 15, 2017 16:06
נורמטיבי מאןד שאת רעבה כל כמה שעות
בגוף שלנו מתוכנת לאכול כל 3 שעות, כמו שהיינו תינוקות וכל 3 שעות בערך אמא נתנה לנו לאכול.. ככה זה בטבע
הבעיה היא שתמיד נעדיף לאכול מאכלים נוטפי שמן וסוכר כי הם טעימים וזמינים
תחליפי את זה באוכל פחות מעובד, כמה שיותר קרוב למצב הטבעי שלו ותראי איך הכל משתפר.

-----------------

Eat
Drink
Repeat
mask
Syrup & Honey ינואר 15, 2017 18:07
תשימי לב מה את אוכלת - יש פחמימות ריקות שאינן משביעות ושכל תפקידן הוא לגרום לך לצרוך יותר פחמימות
ויש פחמימות כמו למשל קוואקר, שזאת הפחמימה הכי בריאה (וגם טעימה מאוד!) שיש. ספורטאים תמיד אוכלים לפני אימונים כי היא נותנת המון אנרגיה ותחושת שובע, ומאוד בריאה.

אני מכינה לי הרבה דייסות קוואקר, אפשר לשים בזה המון דברים ולהפוך את זה לממש טעים - קינמון, יוגורט, דבש, תפוח; ואם רוצים פרוע יותר אז אפשר קקאו, חמאת בוטנים..

אני בדיוק כמוך אבל אם אני אוכלת את זה בבוקר אני שבעה לאיזה 4-5 שעות אחר כך
-----------------

Even artichokes have hearts.
mask
Sheepy פברואר 27, 2017 22:31

^ יש לך עוד המלצות לפחמימות בריאות? :) 

sign