אז ככה,
לעוגת הגבינה צריך:
150 גרם ביסקוויטים
75 גרם חמאה
750 גרם גבינה
2 שמנת חמוצה
2 שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר
ולימון
נשמע טעים, איך מכינים?
מתחילים בלסנן את הגבינה. לוקחים חיתול בד כזה של תינוקות, או אפילו מגבת מטבח
ושמים בתוכה
750 גרם גבינה + 2 שמנת חמוצה
נותנים לכל העסק כמה שעות להיות בתוך מסננת עם המגבת כדי להוציא נוזלים, וממשיכים.
טוחנים את הביסקוויטים כמה שיותר דק (אני עושה את זה בנינג'ה של השייקים)
ממיסים במיקרו את החמאה
ושופכים את הביסקוויטים והחמאה לתבנית A4 ומערבבים כדי שיהיה אחיד. כשרואים שלא נשארו עוד פירורים שלא נרטבו, והכל הפך לכמומגוש שנדבק לעצמו טיפה, משטחים יפה וזה הבסיס.
מכניסים למקציף את הגבינה שסיננו, ומוסיפים את השמנת המתוקה.
תוך כדי הקצפה מוסיפים גם אינסטנט פודינג וקצת אבקת סוכר.
ולחלק האהוב עליי- לימון (אבל לא חייבים.ואפשר גם להוסיף נוטלה או ריבת חלב, ותכלס תתפרעו)
אני סוחטת משהו כמו חצי לימון או לימון ומוסיפה למקציף
אני טועמת מדי פעם כדי לראות שלא יצא חמוץ או מתוק מדי, וכשזה טעים והקצף גבוה
אפשר לשפוך את הקצפת לתבנית מעל הביסקוויטים
ולהכניס לכמה שעות למקפיא.
מלמעלה אפשר לשים נוטלה או ריבת חלב
אני דווקא בעד גרידת לימון
הצעת הגשה:
כמה שיותר. אחת העוגות המועדפות על המשפחה שלי. כמה פשוט ככה טעים
חג שבועות שמח נסיכות🤍🤍