גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

במיטה עם מישהי

אני צריכה לדעת מה אני, אני כבר ממש מבולבלת והפחד שלי שזה שמישהו יגלה זאת... יועצת עונה לשאלות של בנות

תוכן פגעוני
tag icon תגיות:
פברואר 04, 2018 23:25
photo

תודה רבה לסיון לוטן על מענה לשאלות הגולשות. סיון היא עובדת סוציאלית,מנהלת את סניף "דלת פתוחה" באר-שבע. "דלת פתוחה" מעניקה ייעוץ, מידע והדרכה בנושאי אהבה, זוגיות ומיניות לבני נוער על ידי אנשי מקצוע, ללא תשלום בפגישות בטלפון: 08-6652436 ובאתר האינטרנט

 

שאלה

היי..

אני בת 15 וחצי ובטוחה שאני בי... אבל אני מפחדת שמישהו מהקרובים שלי יידע שאני כזאת..

קיימתי מגע מיני עם בנות והיה לי כיף ונעים, אז השאלה שלי היא: אם אני בי ובזמן האחרון אני יותר נמשכת לבנות זה נקרא סטרייטית? או לסבית? אני פשוט לא ממש יודעת כבר, אני ממש מבולבלת...

 

תשובה

שלום לך,

ראשית אני רוצה לברך אותך שפנית אלינו ושיתפת בהתלבטויות שלך. הדברים שאת מתארת מאוד לגיטימיים והתהיות שלך בנושא מאוד מובנות.

אני מבינה את הצורך והרצון שיש לך בלהגדיר את עצמך, אבל אני מציעה לך לא למהר ולהנות מהשפע J

בנוגע לגדרות ששאלת לגביהן: ברמת העיקרון-  "סטרייטית" היא מי שנמשכת לבני המין השני, זאת אומרת אישה שנמשכת לגבר. "לסבית" מתכוון למי שנמשכת לבנות המין שלה, זאת אומרת אישה שנמשכת לנשים. ו-"בי" (ביסקסואלית) היא מי שנמשכת גם לגברים וגם לנשים. אגב, יש עוד המון הגדרות ועוד המון דרכים שאנחנו יכולים לבטא את המשיכה שלנו לאנשים בעולם  (אני מצרפת לך כאן סרטון שמסביר על הגדרה נוספת, סתם כדי שתכירי עוד הגדרות, בשביל הכייף J).

הייחודיות בלהיות ביסקסואלית הוא שכל פעם את יכולה להמשך למישהו אחר, וגם אם תהיי בזוגיות עם אישה זה לא בהכרח אומר שאת באופן אוטומטי לסבית.

ההגדרה די תלויה בך, את היחידה שיכולה להגדיר את עצמה. יש הרבה נשים שבוחרות דווקא לא להגדיר ולבחור משהו אחד אלא הן נעות על הרצף שבין סטרייטית – לסבית – ביסקסואלית.

בנוגע לאפשרות שהסביבה הקרובה שלך תדע על הזהות המינית שלך חשוב לקחת בחשבון ש"יציאה מהארון" תמיד קשה ומביאה עימה התמודדות בכל מני מובנים. כמו לספר להורים ולהיות סבלנית לתגובתם הראשונית ולהבין כי לעיתים לוקח זמן לעכל שינויים, וכמו כן, גם חברייך יכולים להגיב בדרכים שונות, חלק יקבלו וחלק עשויים להעביר ביקורת. לכן חשוב להגיע לשלב זה בשלה ומוכנה להתמודדות הזאת. בהקשר זה, אני רוצה להציע לך דרך טובה לעשות תהליך זה ולספר לך על איגי- שזה ארגון נוער גאה. קבוצות הנוער שלהן הן דיסקרטיות כך שאינן כרוכות בלצאת מהארון ולכן שם יתאפשר לך מרחב לדבר על כך עם אנשים שמתמודדים עם חוויות דומות לשלך וכך תוכלי להגיע לשלב זה מוכנה יותר.

מקווה שעזרתי ולו המעט, ובמידה ואת מעוניינת להמשיך ולדבר על הנושא הזה את מוזמנת להתקשר למרכז הייעוץ של "דלת פתוחה".

שיהיה המון בהצלחה,

סיון

 

כתבות דומות:
תוכן פגעוני
הגיבי לפוסט
user image
הגיבי
mask
0 תגובות