גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

גשר בשיניים? חייכי!

שמים לכן גשר בשיניים? לא יודעות אם אתן רוצות? כתבתי לכן פירוט של תהליך ההתקנה של הגשר ומה קורה אחר כך...

תוכן פגעוני
tag icon תגיות:
מרס 22, 2017 12:47
photo

היוש אהובות,

אז בגלל שלפני ששמו לי גשר מתתי מפחד ועלו לי מלא שאלות על הגשר החלטתי לעשות לכן כתבה וסרטון שבהם אסביר לכן איך שמים גשר, ואענה לכן על כל השאלות שיכולות להעלות.

לפני שמניחים גשר צריך להגיע לאורתודנט לפגישת ייעוץ, בפגישת הייעוץ האורתודנט יבדוק מה מצב השיניים שלכן, האם מתאים לכן גשר, כמה זמן תצטרכו להיות עם גשר וכדומה. אני מאוד ממליצה ללכת ל2 חוות דעת לפחות כי כמו שקרה לי למשל- האורתודנט הראשון אמר לי שאני צריכה לעקור שיניים כדי לשים גשר, והאורתודנט השני אמר שלא צריך לעקור שום דבר (אצלו גם כמובן המשכתי).

אחרי שקיבלתן ייעוץ והחלטתן שאתן הולכות על זה אתן מגיעות לטיפול שבו שמים לכן את הגשר. הרופא ינקה לכן את השיניים עם כל המיכשור המגניב שלו, וכשכל השיניים נקיות הוא הולך לשים פלסטיק כזה בתוך הפה שלכן כדי להזיז את השפתיים וכדי שהוא יוכל לראות את כללל השיניים שלכן (אל דאגה זה ממש לא כואב). הרופא הולך לשים לכן משחה חמוצה על השיניים ויחכה שזה יתייבש (האמת שאין לי מושג בשביל מה זה) ואחר כך פשוט יקח קוביה, ישים עליה דבק מיוחד, ויניח במרכז השן שלכן (וככה על כל השיניים) עם אור כחול מיוחד הוא הולך לייבש את הדבק. ומזל טוב, נשאר רק לשים את החוט שמקשר בין כל הקוביות ויש לכן גשר. התהליך אורך כשעה, ולא כואב בכלל.

האם כואב אחרי? לכל אחת תהיה תחושה אחרת. בסוף הטיפול תהיה הרגשה מאוד מוזרה כי יש משהו לא מוכר בתוך הפה, אבל זאת לא תחושה של כאב. אחרי כמה שעות השיניים כבר יתחילו להרגיש את הלחץ עליהן (שזה בעצם מה שגורם להן לזוז) וזה יכול קצת לכאוב, בגלל שאנחנו לא רגילות ללחץ הזה יכולות לכאוב לנו השיניים, או הראש. בנוסף יכול להיות שיהיה קצת קשה ללעוס אוכל, לצחצח שיניים, וכו'... כל הכאבים האלה עוברים אחרי השבוע הראשון שזה בעצם נקרא שבוע ההסתגלות לגשר. גם לא בטוח שתרגישו את הכאבים האלו כי כמו שאמרתי, כל אחת מקבלת את זה אחרת.

עוד משהו שיכול לקרות בשבוע הראשון זה שהברזלים של הגשר ישרטו אתכן, ובשביל זה הרופא נותן שעווה מיוחדת כזו שעושים ממנה עיגול קטן ומדביקים על הקוביה ששורטת אתכן ואז לא תרגישו אותה יותר.

מה אפשר לאכול עם גשר? בשבוע הראשון באמת יהיה קשה לאכול וללעוס בגלל הלחץ, ואז עדיף לאכול מאכלים רכים ונוזליים כמו פירה, מעדנים, מרקים, דייסות וכל דבר רך שאתן אוהבות. אחרי השבוע הראשון אתן תרגישו כבר שאתן יכולות לחזור ולאכול כל מה שבא לכן. מה שכן יש בעיה עם מאכלים קשים ואתן גם תקבלו הוראות מהאורתודנט מה אסור לכן לאכול במהלך הגשר, וזה מאכלים כמו תפוח (אפשר לאכול תפוח חתוך לקוביות קטנות או רצועות) , ביסלי, וכל מאכל שהוא מאוד קשה ללעיסה מהסיבה שזה פשוט יכול לגרום לקוביות ליפול.

כמה זה עולה? זה משתנה ממקרה למקרה. לכל מקרה יש טיפול אחר, חומרים אחרים, זמני טיפול שונים. כל הגורמים האלו משפיעים על המחיר. בנוסף גם סוג הגשר שתבחרו, גשר רגיל, גשר שקוף, גשר פנימי, יש כל כך הרבה סוגים שונים של גשר ושל טיפול ועל השאלה הזו יכול לענות לכן רק האורטודנט שתרצו ללכת אליו לטיפול אחרי שיאבחן את סוג הטיפול המתאים לכן ולפי סוג הגשר הרצוי.

כמה זמן צריך להיות עם גשר? בהתאם לקצב התזוזה של השיניים. ככל שהן יזוזו יותר מהר ככה גם הטיפול יהיה מהיר יותר ולהפך.  

מה ההבדל בין גשר שקוף לרגיל? אני עשיתי גשר שקוף בלסת העליונה וגשר רגיל בלסת התחתונה. ההבדל היחיד בין הגשרים הוא הצבע. הקוביות של הגשר השקוף הן לרוב או שקופות או לבנות ובגלל זה הוא פחות נראה לעין.

 זהו, מוזמנות לשאול עוד שאלות, ולצפות בסרטון שעשיתי בשבילכן, עם תמונות ויותר הסברים.

אוהבת המון, ובהצלחה לכל מי ששמה או שיש לה גשר !

אלונה ♥

כתבות דומות:
תוכן פגעוני
הגיבי לפוסט
user image
הגיבי
mask
2 תגובות
גל מרס 24, 2017 17:15
תוכן פגעוני
יפה תודה אבל אומרים שיש גומית והן חוצאות אני לאיודעת וגם אפשר לישון על הצד
Ktantana7 מרס 23, 2017 11:44
תוכן פגעוני
למזלי אף פעם לא היה לי גשר אבל למי שצריכה זה באמת שווה את זה בסופו של דבר