גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

שימוש באמצעי מניעה

שימוש בקונדום - אמצעי מניעה מספיק על מנת להיות מוגנת? מתי לקחת קונדום חדש? אשמח למענה

תוכן פגעוני
tag icon תגיות:
מרס 14, 2017 18:41
photo

תודה רבה לסיון לוטן על מענה לשאלות הגולשות. סיון היא עובדת סוציאלית,מנהלת את סניף "דלת פתוחה" באר-שבע. "דלת פתוחה" מעניקה ייעוץ, מידע והדרכה בנושאי אהבה, זוגיות ומיניות לבני נוער על ידי אנשי מקצוע, ללא תשלום בפגישות בטלפון: 08-6652436 ובאתר האינטרנט 

היי,

אני פחות בקיאה בנושא כי בינתיים לא קיימתי יחסי מין, אבל אשמח לדעת כמה דברים... בכל חדירה צריך קונדום חדש? ידיד שלי סיפר לי שהוא גמר קופסא שלמה באותו לילה שעבר עם חברה שלו ולא ממש ידעתי למה הוא התכוון, כי אני לא יודעת מתי צריך להחליף את הקונדום ולקחת חדש.

הקונדום פותר אותי מכל אמצעי מניעה אחר? כלומר, אני יכולה להשתמש רק בזה (ללא אמצעי מניעה אחר כמו גלולות)? ובכל זמן? (לפני מחזור אחרי מחזור).
אשמח למענה.. תודה רבה
!
DORIN

גיל:18


תשובה

שלום יקירה,
קודם כל אני רוצה לברך אותך על ההתעניינות והבירור מתוך רצון לידע!
זה לא מובן מאליו וזה מאוד חשוב ללמוד על הדברים האלה עוד לפני שמתנסים, ככה מרגישים הרבה יותר ביטחון.

אתחיל עם הסבר על קונדומים- הקונדום הוא אמצעי המניעה היחיד המגן גם מפני כניסה להיריון וגם מפני מחלות מין (עבור שני בני הזוג).

אחוז ההצלחה של קונדום הוא 80 אחוז (לעומת מה שכתוב על החפיסה- 99%) וזאת מכיוון שבמקרים רבים יש בו שימוש לא נכון (שמים אותו לא טוב ולכן עלול ליפול או להיקרע תוך כדי קיום היחסים). במידה והוא הולבש כמו שצריך ואינו נקרע, ההגנה שלו תהיה גבוהה יותר. מצרפת כאן סרטון שמסביר איך שמים קונדום.

חשוב לשים לב לפני השימוש שתאריך התפוגה שלו בתוקף- זה יהיה כתוב על האריזה. בנוסף, ישנן חברות קונדומים איכותיות יותר מאחרות שסיכוייהן להיקרע תוך כדי קטנה יותר ולכן אמליץ לך על החברות 'דורקס' או '3R'.

לשאלתך- קונדום הוא אמצעי חד פעמי ולכן אחרי כל שימוש בו נזרוק אותו לפח. כשאני אומרת שימוש אני מתכוונת לקיום יחסי מין עם חדירה, ברגע שהזקפה של הגבר יורדת (אם בגלל שהוא הגיע לאורגזמה ואם בגלל שפשוט הזוג הפסיק לקיים יחסי מין) צריך להחליף לקונדום חדש. גם במידה של פתיחת האריזה והתעסקות עם הקונדום בלי קיום יחסי מין, הקונדום ייהרס ולכן נזרוק אותו וניקח אחד חדש.

בהחלט ניתן להשתמש בקונדום בכל שלב בחודש בו מקיימים יחסי מין, גם לפני ואחרי מחזור (אפילו גם בזמן המחזור).

בקונדומים יש להשתמש בכל פעם שמקיימים יחסי מין עם בן זוג חדש מתוך מטרה להגן על עצמינו מפני סיכוי להדבק במחלות מין. כאשר תהיי במערכת יחסים רצינית תוכלי לבדוק אופציה לשימוש באמצעי מניעה נוספים, כמו גלולות או מדבקה למשל (אלו הם אמצעי מניעה הורמונליים שמשתמשים בהם באופן קבוע לאורך כל החודש, יש להם אחוזי הגנה גבוהים נגד כניסה להיריון אך הם לא מונעים הדבקה במחלות מין). זאת תוכלי לעשות על ידי פנייה לרופא\ת נשים או לסניף של "דלת פתוחה" שקרוב לביתך.  בדרך כלל לפני המעבר בין שימוש בקונדום לאמצעי מניעה הורמונליים רצוי ששני בני הזוג יעברו בדיקה למחלות מין אותה ניתן לערוך ע"י הפניה מכל רופא משפחה (מדובר בבדיקות דם ושתן), בדיקות אלו דרושות במצב בו אחד מבני הזוג או שניהם כבר קיימו יחסי מין לפני כן ולכן נרצה לבדוק שלא נדבקו.

כדי לקבל יותר מידע עבור אמצעי מניעה את יכולה להיכנס לאתר של דלת פתוחה בלינק הזה יש באתר המון פרטים חשובים ומעניינים ותוכלי ללמוד מהם הרבה.
דבר נוסף תוכלי באתר למצוא עוד הרבה שאלות על שיקולים לקיום יחסי מין ועל "הפעם הראשונה". אני מזמינה אותך לשאול יותר שאלות בנושא כך שתוכלי להרגיש יותר מוכנה ובטוחה כשתרצי לקיים יחסי מין בפעם הראשונה.
מידע על הפעם הראשונה נמצא ב
לינק זה.

מאחלת לך הרבה בהצלחה,

 

סיון

כתבות דומות:
תוכן פגעוני
הגיבי לפוסט
user image
הגיבי
mask
1 תגובות
תגובות: 340
OriginalCoCo מרס 28, 2017 11:07
תוכן פגעוני
תשובה מעולה ומפורטת. ממש חשוב שבנות שמתחילות לקיים יחסים יקראו את זה