החיים הבוגרים מתחילים באמת כשמחפשים עבודה. למצוא עבודה חדשה זה לא עניין פשוט ובדר"כ דורש הרבה מאמצים ואנרגיה. צריך לתאם הרבה ראיונות במקומות שונים, לעבור מבחנים, להציג את עצמך ובעיקרון- לשווק את עצמך נכון למעסיק ולמעסיקה.
כמה טיפים שיגרמו לכן להצליח יותר בראיונות עבודה:
דרישות:
לכל משרה יש את הדרישות שלה. את לא צריכה לעמוד בדרישות במאת האחוזים, אך שימי לב כי את עונה לפחות על חלק מהם. אחרת, זה ביזבוז זמן. לפני הריאיון תעברי על הדרישות ותרענני את הידע שלך בהם. למשל, אם בדרישות המשרה כתוב שליטה בתוכנה מסוימת, תקראי עלייה לפני ותרענני את היכולות שלך בה.
הגיעי בזמן:
הגיעי בזמן לראיון. אל תאחרי כמובן, אך גם אין צורך להגיע חצי שעה לפני. תגיעי 10 דקות לפני הזמן של הפגישה. תזכרי כי המראיינים שלך עובדים ועסוקים בדברים שונים עד לראיון שלך, ולכן הנוכחות שלך יותר מ-10 דקות לפני הזמן שקבעתם רק תפריע להם. כדי להימנע מאיחור בגלל עיכובים בדרך או פקקים, הגיעי מוקדם יותר לאזור אך היכנסי למשרד הראיונות רק כ-10 דקות לפני.
למדי על המקום:
לפני הריאיון תקראי ותלמדי על החברה שאת באה להתראיין בה. תקראי מה הם עושים, איזה מוצר מפתחים, באיזה תחום ספציפי מתעסקים, מה קהל היעד שלהם וכו'. דעי לאן את מגיעה.
הכיני את עצמך מראש:
הכיני מראש דברים שאת הולכת להגיד על עצמך. למשל, כשישאלו "ספרי לי על עצמך", הכיני מראש מה תגידי ואיך תציגי את עצמך. תחשבי מראש מה ההשגים שלך, ההשכלה, הניסיון בתחום, מה הכישרונות והדברים הרלוונטים למשרה שיש לציין. אל תצייני דברים אישיים כמו מצב משפחתי או כמות האחים, זה לא מעניין. תחשבי מה הדברים הטובים בך, מה הדברים הפחות טובים. האם את עובדת יותר טוב לבד או בצוות? האם את עובדת יותר טוב בשעות מאוחרות או מוקדם בבוקר? איך את מתפקדת תחת לחץ? והכי חשוב- למה את מתאימה לתפקיד?
לבוש:
הדבר הכי חשוב הוא אסתטיקה. תבואי לבושה בצורה מסודרת, מגוהצת ונקייה. לא חולצת טי-שרט עם קשקושים ולא מכנס בצבע זוהר. מומלץ לשים חולצה בהירה. הפקידי על לבוש אלגנטי. נעלי ספורט או כפכפים כמובן מחוץ לתמונה. גם גופיות ושורטים. כמובן, התאימי את הלבוש לתפקיד. ככל שהתפקיד הוא בתפקיד היררכי גבוה, תבואי עם לבוש אלגנטי ועסקי יותר. עדיף להכין את הבגדים מראש ולוודא כי הם אכן נקיים ומגוהצים.
טיפים קטנים:
הביאי איתך עותק של קורות החיים.
דעי מול מי את מתראיינת- האם זה ראיון במחלקת משאבי אנוש או האם המראיין הוא המנהל הפוטנציאלי שלך.
תכיני מראש שאלות שיש לך על התפקיד והמשרה. תשאלי כל דבר שתרצי לדעת.
תחשבי מראש מה השכר שאת מצפה. תוכלי להיעזר בטבלאות ומחשבונים באינטרנט לחישוב השכר הממוצע בהתאם לתפקיד, שנות ניסיון והשכלה.
והדבר הכי חשוב:
הפגיני ביטחון!
שפת הגוף שלנו משדרת הרבה יותר מהמילים. תראי שאת בטוחה בעצמך, יודעת מה את עושה ובעיקר "העובדת הכי טובה שתוכלו להשיג". אם צריך, תתרגלי ראיונות מול המראה או מול אדם קרוב לפני הריאיון האמיתי.
בהצלחה!!