מסתבר שלהורמון הנשי הקרוי אסטרוגן יש גם תאום ממשפחת הקטניות שצומח בטבע בצורת פולים צהובים, שמנמנים שכדאי מאד מאד לצרוך… תחזרי אחרי על השם סו-יה… מכירה?
כן, כן זה כל השניצלים והנקניקיות שהצימחונים אוכלים וגם את מדי פעם, אני מניחה, כי זה דיי טעים וגם בריא… אז בואי נבין ביחד למה זה כל כך בריא וכדאי ובמיוחד לך לצרוך את הסויה…
פולי הסויה שייכים למשפחת הקטניות, אבל אלה היותר עשירות בחלבונים. הם מכילים פיטו אסטרוגנים, שזה בעברית חומר שמזכיר בהרכב שלו את פעולת הורמון האסטרוגן הנשי ולכן הסויה כל כך מומלצת לבנות ספציפית… תמצית טהורה של פולי הסויה אמורה לסייע בהסדרת המחזור, למנוע אוסטאופורוזיס (בריחת סידן מהעצם) ולעזור בפעילות אנטי סרטנית. הלציתין, המופק מהסויה חיוני לניקוי מערכת כלי הדם, מסייע באיזון הכולסטרול וחשוב לעיכול שומנים ולהרזיה. פולי הסויה הצהבהבים צומחים בתרמילים עטויי פלומה, ומשמשים להכנת מאות סוגים של מוצרים ותבשילים לצריכת בני אדם וחיות. כמו כן, מהסויה מכינים גם רוטב סויה הנחשב בריא אף הוא ומכיל רק 12 קלוריות בכף…הוא משמש כתחליף למלח במזון, לתיבול ירקות, דגנים, קטניות או ביצים. ביפן הסויה נחשבת לתיבול מסורתי לטופו.
זהו, עכשיו שאת יודעת עד כמה זה בריא השתדלי לאכול כמה שיותר מוצרי סויה… אגב אם את ממש שונאת או לא יכולה לסבול את טעם הסויה, אפשר גם לקחת כמוסות סויה מרוכזות, כמובן בהמלצת מומחה… |