את המידע החיוני הבא, אתן מוזמנות לשמור ולשלוף בהדפסה בליל הסדר עצמו. קצת אכזרי – אבל האמת מוכרחה לצאת לאור. המאכל המנוקד, הקשה והמשעמם הזה, לא רק מרגיש לא טוב, הוא באמת כזה!
קצת על האויבת האיומה – המצה: המצה עשויה קמח לבן, והימצאותה בקיבה גורמת לתסיסה בעקבותיה מופיעים גזים ותופעות לוואי נוספות. בנוסף, אין במצה תאית וסיבים ולכן העצירויות בתקופת החג. מגעיל, אה? שינסו להגיד לנו שזה בריא...
טוב, אין ספק שעל כל צרה, מצא הראש היהודי גם שיטות מניעה, קבלו: 1. אם כבר, אכלו לחמניות מקמח מצה (טעים לאללה) 2. אכלו מלא ירקות ופירות (מועצת הירקות עושה עלינו כסף) 3. אכלו מצות מחיטה מלאה כגון שיפון ושיבולת שועל המכילות יותר סיבים ומאפשרות פעולת מעיים טובה יותר (איכס) 4. שתו מלא מים (לא לרמות, שתו מים ולא מיץ) 5. אכלו לאט, לאט ותלעסו היטב את האוכל (לא רק בפסח, זה טיפ כללי שהשתרבב לכאן) 6. הוסיפו שמן זית לסלט הירקות (אל תגזימו, זה שמן!) 7. תעמיסו שקדים ואגוזים - הם מקלים על העיקול 8. לכו שחררו - פעילות גופנית משפרת את פעולת המעיים ובכך מונעת גזים ועצירויות
טוב, המון משימות מחכות לכן, שיהיה בהצלחה, ואם בכל זאת אתן בוחרות לאכול מצות ללא הכרה – אז... אמרתי לכן |