גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

חצ'קונים זה על הפנים

חצ'קונים שאי אפשר איתם ותרופות שאי אפשר בלעדיהן

תוכן פגעוני
tag icon תגיות:
פברואר 16, 2005 00:00
photo
  

תרופות סבתא

היי,
אתן מכירות את הדבר שמתייצב באמצע הפנים, בדיוק על האף ותמיד בזמן הלא
נכון?! אם חשבתן שאני רוצה לדבר אתכן על זבובים טעיתן ותעברו למדור הבא, אבל אם הדבר הראשון שעלה לכן לראש הוא חצ'קונים אתן מוזמנות להמשיך לקרוא.

הייתי ילדה מלאת פצעונים ואני ממליצה בחום לטפל ולא להסתיר!!!
החלטתי ללכת לרופא, הוא בדק את מצבי, המליץ על משחה, אותה ניתן להשיג בבתי המרקחת
benzamycin topical gel
.והיום הפנים שלי חלקות מפצעונים.
אם אתן מפחדות או מתביישות הנה כמה "תרופות סבתא" שאתן יכולות לנסות בבית:

1. למרוח לבנה - אין כמו לבנה לייבוש פצעים. הלבנה עשויה מחומרים שיכולים לייבש את הפצעים.  איך משתמשים? לוקחים לבנה (בלי שמן או זעתר) ומורחים על האזור, משהים לרבע שעה ושוטפים (פעם ביום).

2. לערבב טלק (אמיתי לא מעמילן אורז) עם מעט מים עד שתתקבל משחה סמיכה. לפני השינה מרחי משחה על הפנים וכשאת קמה בבוקר שטפי את ה"עיסה". עשי זאת כל יום במשך שבוע.
אני מקווה שעזרתי לכן בנות!! וגם אם לא, תמיד תזכרו - עדיף לטפל מלהסתיר...
גיל:
13 וחצי

 

 

כרוב לא רק בסלט

הי בנות!!
אני רוצה לתת לכן עצה מעולה להעלים את החצ'קונים.

לפני חודשיים בערך, היה לי חצ'קון ע - נ - ק - י על האף. הבנים צחקו עלי, הבנות לא הבינו איך אני סובלת ככה, אחות שלי רצתה לפוצץ לי אותו, אבל לא הסכמתי.
חברה שלי, שראתה כמה אני סובלת, נתנה לי פטנט שהגיע מרוסיה. לוקחים עלים קטנים של כרוב, מחוררים אותם ובלילה, לפני שהולכים לישון, מדביקים אותם עם פלסטר על החצ'קון. תוך שעה שעתיים- והחצ'קון נעלם!!!
לי זה ממש עזר!!!    
גיל: 12


 

ועכשיו ברצינות מערכת האתר ליקטה עבורכן מספר עובדות ולא "אמונות תפלות" בנושא אותם פצעונים קטנים ומעצבנים בשם "חצ'קונים".

 

 העובדות מדברות בעד עצמן:                                       

  1. מקור המילה אקנה ביוונית והיא מתייחסת לשיא.
  2. האקנה היא מחלת עור. כיום ידועים 4 גורמים להיווצרות האקנה:

עלייה ביצירת החלב בבלוטות חלב (בהשפעת ההורמונים האנדרוגניים). חסימה, ולו חלקית , של צינוריות ההפרשה בבלוטת החלב (P.acnes ). דלקת מקומית ו"דליפתה" לעור שמסביב לבלוטה ולצינוריות ההפרשה.

  1. שכיחות האקנה גבוהה. עד כ 80% מקרב האוכלוסייה בגילאי 30 - 11 יפתחו אקנה במהלך התבגרותם המינית.
  2. הגילים בהם האקנה שכיחה ביותר היא בין 15 ל - 18 ומכאן הכינוי

פצעי בגרות. בגילים הנ"ל השכיחות בקרב גברים ונשים דומה, אך בגיל מבוגר יותר תעלה שכיחות האקנה בקרב הנשים.

  1. השפעתה המשמעותית ביותר של האקנה היא בדרך כלל בתחום הנפשי, שכן הנגעים המוגלתיים ואף הצלקות מופיעים בקרב צעירים בגיל שבו הפוטנציאל למשקע רגשי הוא הגדול ביותר. 
  2. סכומי עתק מוצאים מדי שנה על טיפולים שונים באקנה, לרוב ללא הדרכה רפואית, הגורמת להחמרת המחלה, כשהדרך הבטוחה, היעילה והקצרה ביותר היא לפנות לרופא עור לאבחון הבעיה.
  3. חומרת האקנה עוברת , כנראה, בתורשה.
  4. נהוג לטפל באקנה בדרכים שונות, החל מטיפולים קוסמטיים אצל הקוסמטיקאית, שימוש בתכשירים אנטיספטיים לניקוי הפנים ולחיטוי, שימוש בתכשירים לטיפול מקומי כבנזואיל פראוקסיד המסייע בשחרור פקקי החלב התקועים וכפעילות אנטיספטית נגד החיידק, חומצה אזלאית בעלת פעילות אנטי חיידקית וקומודוליסטית, או תכשירים המכילים גופרית לייבוש הנגעים וכלה בתרופות מרשם דוגמת: אנטיביוטיקה וגלולות למניעת הריון ורואקוטן. 
  5. טיפול קוסמטי מתאים בדרך כלל למצבי אקנה קלים ובשלב של אקנה לא דלקתית (קומודונים), ניקוי פנים קוסמטי הוא פתרון מומלץ. אם בקרתם אצל הקוסמטיקאית מספר חודשים והמצב לא השתפר, יש לפנות לרופא עור לאבחון הבעיה והמשך טיפול.
  6. התרופה הנחשבת ליעילה ביותר והיחידה המטפלת בכל 4 גורמי האקנה היא רואקוטן, תרופה במרשם רופא, המכילה תוצר טבעי של ויטמין A (המצוי בגופנו) . התרופה בשימוש למעלה מ 17 שנה ומתאימה במיוחד למי שסובלים מאקנה חמורה, מפושטת, ממושכת ונוטה להצטלקויות.



5  ה מ י ת ו ס י ם  ה ש כ י ח י ם  ב י ו ת ר  ל ג ב י  א ק נ ה

א.      היגיינה לקויה גורמת לפצעי בגרות. לא נכון !

ב.      יחסי – מין או אוננות מביאים לשיפור מצב האקנה. לא נכון !

ג.       האקנה חולפת עם הגיל. לא תמיד !

ד.      שוקולד ומאכלים שומניים כפיצוחים מחמירים את האקנה. לא הוכח מדעית. יחד עם זאת ידוע כי מתח גורם לאקנה, ובדרך כלל כשמתוחים יותר גם זוללים יותר שוקולד ושאר ממתקים.

ה.     הטיפול הנכון באקנה הוא ע"י רופא עור. נכון !

 

         
הבשורה הטובה: ניתן לרפא האקנה ב 80% עד 90% מהמקרים

"בני נוער יוצרים בעיני עצמם תרבות של מה יפה ולא יפה, ופצעי בגרות מתקבלים בעיניהם כפגם. אקנה היא מחלת עור נפוצה. סובלים ממנה כ - 80% מקרב בני הנוער  ולמרות שבקרב חלק גדול מהם זה על רקע הורמונלי, האקנה נתפס כמשהו מביך וצעירים רבים הסובלים מפצעי בגרות בוחרים לשקוע בדיכאון, להסתגר ולהתבודד. לכן חשוב מאוד לעזור בשיפור הלקוי". מדגיש הפסיכולוג הקליני ד"ר דוד גרין, מומחה לגיל הנעורים המנהל את מכון "גרין" לפסיכולוגיה מתקדמת. 

ניתן להתמודד עם בעיית האקנה וגם לרפא המחלה ב 80% עד 90% מהמקרים בתרופה במרשם רופא בשם רואקוטן, המאושרת לשימוש בעולם מזה 19 שנים. אנשי רפואה נוספים תומכים בשימוש בתרופה, "הרואקוטון היא התרופה היחידה המעניקה סיכוי לרפא את האקנה אחת ולתמיד", מסביר ד"ר יוסף שירי, מנהל המרכז לרפואת עור "תל נורדוי" בתל אביב השייך לכללית שירותי בריאות , שטיפל אישית עד היום בתרופה רואקוטן, בלמעלה מ 6000 מטופלים שסבלו מאקנה.

ניסיונו של ד"ר יוסף אלקלעי, מומחה לרפואת עור ב "מכבי" שירותי בריאות, בשימוש בתרופה רואקוטן רב והוא מאשר את העובדות המצוינות בספרות המקצועית. "התרופה הרבה פחות מסוכנת מתרופות אחרות" מדגיש ד"ר אלקלעי שאף ריפא את עצמו בשנת 1991 מאקנה באמצעות הרואקוטן, ולפני כשלוש שנים את בתו הבכורה. "מי שאומר

שהיא גורמת לדיכאון, זה פשוט לא נכון. קיימת הזהרה לגבי השימוש ברואקוטן בחולים הסובלים מדיכאון, אולם היו לי חולים שלא יצאו מפתח הבית בגלל האקנה, וכשקבלו רואקוטן הפכו למאושרים". לדברי ד"ר אלקלעי התרופה אמנם לא נעימה כי היא גורמת לתופעות יובש, עליהן ניתן להתגבר בעזרת תכשירי לחות למיניהם, אך היא הרבה פחות מסוכנת מתרופות אחרות ושכרה בצידה.

 

התרופה המומלצת: רואקוטן:

 

התרופה רואקוטן, יצאה לשוק בשנת 1983. התרופה נלקחת בצורת קפסולות, בבליעה שאם נוטלים אותה במינון נכון ובתקופה קצובה, היא מחסלת לתמיד את המחלה בקרב 80% עד 90%  מהאנשים הסובלים מאקנה.  

התרופה, שאינה אנטיביוטית ואינה מכילה חומר הורמונלי, ניתנת בדרך כלל על ידי רופאי העור, היא מצמקת את בלוטות החלב וכך מפחיתה את ייצור החלב. בנוסף היא פועלת פעולה אנטי דלקתית ואנטי חיידקית.. 

                   אומנם יש לה תופעות לוואי רבות: חלקן שכיחות ורובן נדירות, אך כל התופעות מוגבלות  

למשך תקופת הטיפול הנע בין 4 ל – 6 חודשים, אך לאחר תקופת הטיפול הן חולפות תוך מספר שבועות.
למגנת ליבם של רופאי העור המומחים, אנו מרבים להיתקל במסרים כוזבים הגורסים שהרואקוטן "מסוכן לבריאות", "פוגע בכבד", "פוגע בפריון", "אסור באופן מוחלט להיחשף לשמש", "אסור לתת את הטיפול בקיץ" ועוד כהנה וכהנה אמירות חסרות שחר. יש לומר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, שאין כל אמת בשמועות אלה. הרי לא יעלה על הדעת שרופאי עור מומחים ובכירים ברחבי העולם ייתנו תרופה העלולה לסכן את החולה, מה עוד שתרופה זו עמדה בכל המבחנים הקשים של ה
FDA (ארגון המזון והתרופות האמריקני) הידוע כמחמיר ביותר בהנפקת אישורים לתרופות. 

 

 

המידע נאסף בסיועם של: ד"ר אלי צפוני מומחה לרפואת עור ומין בירושלים, ד"ר זאב פם מומחה לרפואת עור ומין במרכז הרפואי ע"ש אגריפס באשדוד, ד"ר יוסף שירי מנהל המרכז לרפואת עור "תל נורדאו" בת"א של כללית שירותי בריאות, ד"ר יוסף אלקלעי מומחה לרפואת עור במכבי שירותי בריאות וד"ר צחי שלקוביץ' מומחה לרפואת עור אסטטית במרכז הרפואי O.R הרצליה ויו"ר החברה לכירורגיה אסטטית

 

כתבות דומות:
תוכן פגעוני
הגיבי לפוסט
user image
הגיבי
mask
105 תגובות
נובמבר 15, 2022 19:55
תוכן פגעוני
מושלם!!! אשתמש ברוקטאון
eliasz ינואר 22, 2018 20:24
תוכן פגעוני
דוד שלי ראוקוטן וזה הרס לו את הכבד
Maya Becher נובמבר 08, 2017 23:24
תוכן פגעוני
מסכנות לי בחיים לא היה
אנונימית יולי 01, 2016 23:56
תוכן פגעוני

אצלי אישית האקנה היה פחות חמור בשביל אנטיביוטיקה אבל מאוד סבלתי בגללו...היו לי מלא חצ'קונים אדומים וגדולים כאלה שהפריעו לי והלכתי לרופא עור...אבל בכללי זה סיוט...בייחוד שאת הראשונה בכיתה שיש לה...עכשיו לכולם יש ולי אין?
אנונימית מאי 28, 2016 21:28
תוכן פגעוני

מי ישתמש בראוקוטאן הזה וזה שיפר לו את המצב
אנונימית אפריל 15, 2016 15:30
תוכן פגעוני

ענ אתמו
אנונימית אוגוסט 15, 2015 22:53
תוכן פגעוני

יש לי כבר 3 שנים חצ'קונים וזה כל הזמן נהייה יותר קשה יש ימים שאין לי הרבה פצעים ויש ימים שכל הפרצוף שלי פצעים ניסיתי מלא משחות זה לא עוזר אני שותפת כל יום את הפנים וזה עדין לא עוזר אני כסר לא יודעת מה לעשות??
אנונימית אוקטובר 17, 2014 01:57
תוכן פגעוני

איזה כיף עשיתי את העיסה עם הטלק וזה ממש עוזררר תודה רבההההה יאווו עלק חח ????
טלוש נובמבר 07, 2013 11:19
תוכן פגעוני
צריכה עזרה..
תקשיבו אני בת 14 ואני כבר בין שנתיים לשלוש שנים סובלת מהאקנה הזה , באמת שנמאס לי אני מיואשתתת .. היייתי מיליון פעם אצל רופא עור , השתמשתי במלא סבונים , הייתי אצל קוסמטיקאית ושום דבר לא עזר לי.. הלכתי לרופא עור וביקשתי רואוקטן והוא לא הסכים לתת לי הוא אמר לי שזה מסוכן וכל זה.. אניי צריכה שתייעצו לי מה אני יכוולה לעשות :-(
הנסיכה קונסואלה יוני 28, 2011 00:00
תוכן פגעוני
...
...
טעני עוד תגובות