גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

סופגנייה חמה ומתוקה

יש הרבה סיבות לאהוב את חנוכה, אבל בשביל אור זה קודם כל – האוכל! בדיוק בגלל זה היא הכינה כתבה עם מלא מתכונים טעימים ומתוקים במיוחד בשבילכן...

תוכן פגעוני
tag icon תגיות:
דצמבר 06, 2015 00:00
photo

 

 

פחות או יותר מאז שאני זוכרת את עצמי חנוכה הוא החג האהוב עליי. אני חושבת שאם אני צריכה להסביר למה יש כמה סיבות מאוד ברורות: סיבה אחת היא החופש הארוך יחסית מבית הספר אחרי כמעט חודשיים (!) רצופים של לימודים.

גיבורי העל שלך

איך להוריד את הסופגניות?

מכירה את שירי חנוכה? בחני את עצמך!

 

 

סיבה אחרת היא, איך אפשר שלא, האוכל! אתן יכולות לנסות להתווכח אבל אין לי שום ספק שהאוכל של חנוכה יותר טעים מאוכל של כל חג אחר, כי אין מאכל שלא משתפר כשמטגנים אותו בשמן עמוק. עוד סיבה היא האווירה הכל כך משפחתית שיש לחג הזה בעיניי, בחג הזה מתאספים יחד לא פעם, לא פעמיים אלא שמונה פעמים שלמות ועושים יחד טקס קצר שהוא מקסים בין אם אתן מאמינות או לא. היופי בזה שיש כל כך הרבה ימי חג הוא שאפשר לחלק אותם בין האנשים שאתן אוהבות וככה להספיק לבלות עם כמה שיותר מהם. חוץ מזה אני חושבת שחנוכה הוא החג שיש לו הכי הרבה שירים, תקראו לי ילדותית אבל אני פשוט מתה על זה! והסיבה האחרונה אבל הלא פחות חשובה היא שחנוכה הוא חג האור ובתור ילדה קטנה תמיד הרגשתי שהוא קצת החג שלי בגלל זה.

אז אספתי לכן כמה מתכונים של סופגניות כי אי אפשר בלי.
יודעות אתן לכבוד מה? לכבוד החנוכה!

הגרסה לעצלניות / ממהרות:
את קצת עצלנית, תמיד מאחרת לכל מקום ואף פעם לא מספיקה את מה שתכננת? המתכון הזה מושלם בשבילך.

מתכון לסופגניות אשל (ידועות גם בתור סופגניות ביס)

מה צריך?
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 2 גביעי אשל (או יוגורט, או שמנת חמוצה, או מה שיש בבית)
- 2 כפות סוכר וניל
- 1/2 כוס סוכר

מה עושים?
- מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה.
- מרתיחים שמן לטיגון.
- בעזרת שתי כפות יוצקים כדורי בלילה אל השמן הרותח (בזהירות שלא ישפריץ).
- מוציאים את הסופגניות כשהן מזהיבות.
- בתאבון!

הערות:
כל היופי בסופגניות האלו (חוץ מהעובדה שתוך עשר דקות וכל עבודה יש לך סופגניות לתפארת) הוא חוסר האחידות שלהן, אז אל תתבאסו אם הן יוצאות לא סימטריות או לא שוות בגודלן, זה מה שהופך אותן למיוחדות.

הגרסה למשקיעניות:
את פרפקציוניסטית, חייבת תמיד לעשות רושם ואוהבת אתגרים? הסופגניות האלו במיוחד בשבילך.

מתכון לסופגניות כמו בקונדיטוריה

מה צריך?
- 1 ק"ג קמח
- 1 שקית שמרים
- 1/4 1 כוסות חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה

מה עושים?
- במיקסר לשים את הקמח והשמרים (לאט שלא יעוף החוצה).
- מוסיפים בהדרגה חלב, סוכר, ביצים וחמאה ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
- מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מגלגלים את הבצק לכ-30 כדורים ומניחים אותם להתפחה שנייה, עד שהם מכפילים את נפחם.
- מרתיחים שמן לטיגון.
- מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות על כל צד (מומלץ להשתמש בכף או מרית כדי להפוך את הסופגניות) ואחר כך מוציאים אותן.
- בתאבון!

 

הערות:
אל תפחדו לתת לבצק זמן במיקסר ואם זה לא הולך אתן יכולות ללוש בידיים.
את הסופגניות שאתן לא מטגנות ברגע זה ובזמן שמתפיחים אותן חשוב לכסות אותן במגבת כדי שלא יתייבשו.

 

הגרסה למגוונות:
את ספונטנית ובלתי צפויה, אוהבת שינויים ומתה על חידושים? זה המתכון שיעשה לך את החג.

מתכון לצ'ורוס

מה צריך?
- 3/4 כוס חלב
- 50 גרם חמאה
- 1 כף סוכר
- 3/4 כוס קמח
- קמצוץ מלח
- 2 ביצים

מה עושים?
- על הכיריים מחממים בסיר קטן, חלב חמאה וסוכר עד שהחמאה והסוכר נמסים (חשוב לערבב).
- מוסיפים קמח ומלח ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- במיקסר עם וו גיטרה בוחשים את התערובת עד שהיא מתקררת מעט ורק אז מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה (חשוב מאוד שלא להוסיף את הביצים לתערובת החמה על מנת שלא יתבשלו).
- מרתיחים שמן לטיגון.
- את התערובת מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן (לא חלק) ואל השמן החם מזלפים רצועות בצק באורך בינוני.
- כאשר פסי הבצק מזהיבים מוציאים אותם בזהירות מהסיר.
- בתאבון!

הערות:
צ'ורוס הוא קינוח ספרדי מאוד מאוד מומלץ.
להבדיל מסופגניות רגילות, את הצ'ורוס לא ממלאים אלא טובלים במגוון מטבלים. אני מציעה לנסות לטבל בסוכר וקינמון, רוטב שוקולד או ריבת חלב, אבל כל מה שאתן אוהבות יהיה מוצלח.

הגרסה לבריאותיות:
את סופרת קלוריות, מתאמנת שלוש פעמים בשבוע וממש לא יודעת איך תשרדי את החג הזה? התשובה היא המתכון הזה.

סופגניות אפויות

מה צריך?
- 1/2 3 כוסות קמח שמרים
- 1 כוס מים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל

מה עושים?
­- במיקסר לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מגלגלים את הבצק לסופגניות ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מתפיחים בשנית עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הסופגניות כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
- בתאבון!

הערות:
המתכון לא דיאטטי באמת אבל הוא הרבה פחות משמין מסופגניות מטוגנות.

שיהיה לכן חג שמח ובתאבון!

 

אור
כתבת נוער

כתבות דומות:
תוכן פגעוני
הגיבי לפוסט
user image
הגיבי
mask
6 תגובות
𝚂𝚎𝚗𝚝𝚒𝚘 ヅ מאי 22, 2020 13:34
תוכן פגעוני
בכלל לא חנוכה אבל באלי להכין
אנונימית דצמבר 25, 2015 09:07
תוכן פגעוני

בבקשה תעשי ככה גם לפורים ולחגים אחרים ...!!!
אנונימית דצמבר 09, 2015 08:17
תוכן פגעוני

וואאאאוווווווו !!!!!!! כתבה ממש טובה
אנונימית דצמבר 08, 2015 18:49
תוכן פגעוני

תודה רבה!! מלא זמן אני מחפשת מתכונים לסופגניות שזה לא קשה מידי ויש פה בול מה שאני צריכה
אנונימית דצמבר 07, 2015 10:19
תוכן פגעוני

מושלמ.תתת
אנונימית דצמבר 07, 2015 00:00
תוכן פגעוני

וואו איזה מתכונים! בדיוק הייתי צריכה תודההה