התפתחות מינית בגיל ההתבגרות
- מה קורה לגוף?"האם אני בסדר"?
אתן נמצאות בדיוק בגיל שבו בנים ובנות מתחילים לבנות את הדימוי העצמי שלהם. מכיוון שאין מדד מדויק ויש המון חששות, כולן מגששות לראות "האם אני בסדר". אתן בטח משוות את עצמכן לחברה, לבת דודה או לשכנה ובודקות- האם אתן מתפתחות מוקדם או מאוחר יותר ביחס אליהן. מכיוון שכל אחת מאיתנו מתפתחת בקצב אחר, אתן עלולות לחוש חריגות והמבוכה מכך עלולה להשפיע גם על הביטחון העצמי שלכן. חשוב שתזכרו שכמו שאנחנו שונות במראה ובאופי, כך אנחנו שונות בקצב ההתפתחות הגופנית ואין גיל אחיד לכך. ההבדלים בקצב הגדילה שלנו הם טבעיים לחלוטין ואינם מעידים דבר עליכן.
איזו הגנה הכי מתאימה לך? בחני את עצמך!
רוצה לקבל דוגמיות חינם של מוצרי אולוויז - לחצי כאן
מצבי רוח- רגע שמחה ורגע כועסת
בגיל ההתבגרות מתחילים לפעול בגופינו הורמונים הגורמים לנו למצבי רוח משתנים. פתאום אנחנו יכולות להגיב בצורה קיצונית לדברים, בהשוואה לאופן שבו הגבנו בגיל צעיר יותר. יכול להיות שתרגישו מבולבלות, נסערות או כועסות ולא תמיד תבינו מדוע. זה לא אתן, זה ההורמונים... ההורמונים האלה, הם גם האחראים על הפיכתנו לנשים ועל מעגל הפוריות שלנו הנקרא מחזור.
הגוף שלנו מתפתח...
בתחילת גיל ההתבגרות, הגוף שלנו מתחיל לקבל צורה נשית. החזה מתחיל להתפתח ולפעמים תהיה רגישות וכאב באזור, שיער רך צומח באזורים מוצנעים (בתי שחי, מפשעות), אצל חלקינו הירכיים מתעגלות ואנו מתחילות לצמוח לגובה- וגם קצת לרוחב... האגן שלנו מתרחב כיוון שהגוף שלנו מכין עצמו לקראת הריון ולידה.
ופתאום, מגיע הרגע בו אנחנו מסתכלות במראה ומבינות שאנחנו כבר לא ילדות. העיתוי בו מתחיל תהליך זה, הקרוי "התבגרות מינית", שונה מאחת לאחת ואין לכן מה לדאוג, אם אתן רואות שהחברות שלכן אולי מתפתחות מהר יותר. מה שכן, אנחנו הבנות מקדימות את הבנים בהתבגרותנו ומתחילות להתפתח כשנתיים לפניהם.
בדרך כלל, כשנה עד שנתיים לאחר שגופנו התחיל להכין את עצמו, אנו מקבלות את המחזור- ההודעה הרשמית של גופינו על תחילת תקופת הפוריות שלנו. מומחית אולוויז מוסרת מזל טוב!
רוצה לקרוא כתבות בנושא מחזור? בקרי כאן:
סימנים
לקראת מחזור
המחזור
הראשון
כאבי
מחזור
תחבושות
או טמפונים?