היי בנות, בכתבה הקודמת בסדרה הסברתי לכן מהו יום המא"ה (זוכרות? יום המיון וההתאמה החשוב ביותר לפני הגיוס!), ועכשיו, לכתבה השנייה שתסביר עוד קצת על מהלך היום העמוס של יום המא"ה:
חלק שני של יום המא"ה: בניית דגם
אחרי הסימולציות מביאים קופסא עם המון חלקים, ג'ולה ותמונה של מבנה מסוים. את מתבקשת להסתכל על התמונה במשך דקה ואז לוקחים אותה, ומתזמנים 10 דקות לבניית דגם של אותו מבנה כפי שהופיע בתמונה. בגדול אומר שמדובר על בסיס עץ שעליו מרכיבים מסילות בעזרת כמה ברזלים והמטרה היא לבנות מגלשה זהה למגלשה בתמונה ושהג'ולה תיסע עליה ותגיע לחור שמיועד לה. אני ו-90% מחברות הקבוצה שלי נכשלנו כשלון מוחץ- מה לעשות, חוש טכני זה לא הצד החזק שלנו, אבל כמובן שלא התבאסנו מהסיבה הפשוטה שאף אחת מאיתנו לא מעוניינת לשרת בתפקיד שמצריך חוש טכני או כל קשר לבנייה/פירוק/הרכבה של משהו.
טיפים לשלב זה: תבחנו טוב את התמונה. מטרת שלב זה: לבדוק את הכישורים הטכניים.
חלק שלישי של יום המא"ה: הרצאה
אחרי הפסקה של בעשר דקות נכנסנו לחדר והתיישבנו על כסאות ב-ח'. נאמר לנו שכל אחת צריכה לבחור בין הדרכה פעולה בנושא מסוים באורך של 3 דק' לשאר בנות הקבוצה, לבין הרצאה באורך 3 דק' מול הקבוצה. חילקו לכל אחת קרטון קשיח וכלי כתבה וכן רשימת נושאים להרצאה (ברשימה יש כל כך הרבה נושאים- אין לך מה לדאוג! לא רק שלא חסר שם אף נושא, אלא יש שם עוד רעיונות לנושאים שלא חשבת עליהם. אני מבטיחה שתמצאי לפחות שלושה נושאים שאת יכולה לדבר עליהם אם לא יותר). נותנים לך 5 דקות להכין את ההרצאה/פעולה שאת רוצה להעביר (מותר ומומלץ להשתמש בדף שחילקו לך אבל אסור להקריא ממנו). הייתה אחת שעשתה פעולה בנושא שיתוף פעולה, אחרות הרצו על שנת שירות, שיטות למידה שונות, רכיבה על סוסים, סטודיו לריקוד, מגמה מסוימת בבית הספר ועוד המון הרצאות. אני מתנדבת אז החלטתי לדבר על זה.
טיפים לשלב זה: אל תתביישי! דברי בחופשיות, חייכי, צרי קשר עין, אל תביעי מבוכה או חשש. אם את מצליחה לדבר שעות עם החברות שלך על הנושא האהוב עליך, לדבר על אותו נושא במשך שלוש דקות קטן עליך! מטרת שלב זה: לבדוק יכולת התבטאות, ביטחון עצמי, עמידה מול קהל וכו'.
החלק הבא הוא הפסקת האוכל: הבוחנים מספקים סנדביצ'ים טעימים במבחר טעמים ופחית קולה.
השלב הבא של יום המא"ה: הרצאה מתוך נושא נתון
נכנסים לחדר בו ומתיישבים בחי"ת. בחדר שתי בוחנות (עד עכשיו הייתה רק אחת). לכל אחת מביאים קרטון קשיח לכתוב עליו, דף, עט ומאמר. המאמר עוסק בנושא מסוים ואת צריכה להכין הרצאה באורך 10 דקות תוך התבססות על נושא המאמר. זה יכול להיות תוכניות ריאליטי, אלימות בקרב בני נוער וכו'. תשתדלי להפגין ביטחון ולדבר ברצף כדי לא להיתקע ולמלמל. אם קורה שאת נתקעת אל תחייכי במבוכה, אלא תמשיכי מאותה נקודה בלי להתבלבל. הקטץ' בתחנה הזו היא שהפעם, בניגוד להרצאה הקודמת, שתי הבוחנות מפריעות לך. אבל באמת מפריעות. אם בסימולציות הן היו שחקניות תיאטרון, פה מגיע להן אוסקר. הן ימצאו כל דרך אפשרית להציק לך, החל מלרטון על המזגן ועד השמעת הערות בלתי פוסקות בנוגע לנושא ההרצאה. תפקידך להשתיק אותן וכל אחת מוצאת דרך אחרת לעשות זאת.
טיפים לשלב הזה: מציעה לא לצרוח כמו משוגעת כשהבוחנות מפריעות אלא לדבר בהיגיון, ואם את רואה שההצקה לא מפסיקה תדרשי מהן לצאת מהכיתה ואז תתעלמי עד שהן לכאורה יעשו זאת. בנוסף, אם מישהי אחרת מרצה והבוחנת מנסה לעודד אותך להפריע לה, אל תזרמי איתה. הן בכוונה בודקות אם תיגררי אחריהן ותפריעי לחברה שלך לדבר. תשתדלי גם לא לצחוק ממה שהן עושות- כשאת במעמד של המרצה ולא של התלמידה, ההצקות שלהן ממש לא נראות משעשעות. חשוב שתזכרי. מטרת שלב זה: לבדוק את יכולת ההתבטאות שלך, כיצד את מתמודדת עם הפרעות, כיצד את מסכמת חומר ממאמר נתון ומעבירה אותו (האם את מלמדת את החומר בצורה מעניינת? האם את מראה בקיאות בנושא?), ביטחון עצמי, עמידה מול קהל ועוד.
בכתבה הבאה והאחרונה בסדרה – סיכום של יום המא"ה.
אלמונית,
גיל: 18
לכתבה הקודמת בנושא לחצי כאן.