גודל טקסט‎ נורמלי‎ גדול‎ ענק‎
ניגודיות צבעים‎
רגיל‎ מותאם לכבדי ראייה
סגור

מתכון מנצח

מה זה מרית, מיקסר ומטרפה? שיר כאן כדי
להסביר על אביזרי האפייה הכי שווים!

תוכן פגעוני
tag icon תגיות:
נובמבר 05, 2010 00:00
photo

 

מכירות את זה כשאתן נכנסות לחנות בגדים/איפור ומאבדות את הראש? פתאום נראה לכן שאתן צריכות את הכל והמחיר בכלל לא חשוב? אצלי זה ככה בחנות אפייה. מודה, זאת החולשה שלי. אני יכולה להיכנס לחנות בשביל פיה משוננת לשקית זילוף שעולה 8 ₪ ולצאת עם 4 תבניות מנירוסטה, 5 תבניות מסיליקון, מנפת קמח, 3 פיות משוננות ו- 3 חלקות בסכום כולל של 4000 ₪.

אביזרי אפייה זה עסק יקר מאוד, כיפי ועוזר מאוד. בזכות אביזרי אפיה נכונים העוגה שלכן יכולה לצאת הרבה יותר אסתטית, יפה יותר ולפעמים גם טובה יותר. אז נכון אפשר להסתדר גם בלי רוב אביזרי האפייה אבל אני בכל זאת ממליצה להשתמש בהם.

איך אפשר לרכוש אביזרי אפייה בלי לפשוט את הרגל? קונים כל פעם רק משהו אחד ולא מתפתים לקנות את כל החנות. נכון, זה קשה אבל כמו שאמא שלי אומרת "אנחנו לא רוטשילד!".

ועכשיו לרשימת האביזרים שתשדרג לכן את האפייה:


מיקסר – נכון, אפשר להסתדר גם בלי, אבל פחות מומלץ. למרות שמיקסר מקצועי זה דבר יקר מאוד הוא מעלה את איכות העוגה וההקצפה ובעיקר שווה כל שקל. אם המחיר של מיקסר מקצועי כבד לכן מידי, אפשר להסתפק במיקסר פחות טוב, אבל תזכרו, לפעמים כשמשלמים בזול משלמים ביוקר. אז לפני שאתן רצות לקנות מיקסר תעשו השוואות בין סוגי המיקסרים (יתרונות וחסרונות של כל אחד) ובין המחירים השונים בחנויות השונות. אפשר לקנות בחנויות חשמל ובחנויות המתמחות.

 

משקל דיגיטלי וסט כוסות מידה - מה שיכול להפוך מתכון מעולה לגרוע הוא המידה של החומרים. אפשר לחפף בהרבה דברים במתכונים אבל לא במידות של החומרים. לכן רצוי לקנות סט של כוסות מידה, סט של כפות/כפיות מידה ומשקל דיגיטלי כדי שהמידות יצאו מדויקות. אפשר לקנות בחנויות מתמחות באפייה ובחנויות לכלי בית

 

מטרפה - היא כלי שנועד בעיקר להקצפה ידנית (החדרה מבוקרת של אוויר) של ביצים, חלמונים וחלבונים, לרוב עם סוכר. אני ממליצה לקנות מטרפה חזקה (אחרת היא לא עושה את העבודה כמו שצריך) עם ידית ארוכה (בשביל הנוחות). אפשר לקנות בסופר, חנויות לכלי בית ובחנויות המתמחות באפייה. 

 

מרית - ידועה יותר בשם "לקקן" ואהובתי הנצחית. משמשת לערבוב וקיפול תערובות (שיטה מיוחדת של ערבוב תערובות קרמיות כדי לשמור על נפח ואווריריות של התערובת) ולהעברת תערובות מכלים שונים. אני ממליצה לקנות 2. המלצה נוספת, לקנות מסיליקון - הכי טוב. אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה, בסופר ובחנויות לכלי בית.

 

טיימר - יש כאלה שיש להם טיימר בתנור (במקרה כזה לא צריך לקנות טיימר נפרד) אבל חובה להשתמש, כי למי מאיתנו לא קרה שהטלפון צלצל בדיוק לקראת סוף האפייה והעוגה נשרפה? אפשר לקנות בסופר, בחנות לכלי בית וגם בחנויות המתמחות באפייה.

 

מברשת - מסיליקון או משערות סינתטיות/טבעיות (מומלץ מסיליקון אחרת השערות הסינתטיות/הטבעיות נהרסות עם הזמן וצריך לקנות חדש). המברשת משמשת בעיקר למריחת ביצים/סירופ וכו' על מאפים. אפשר לקנות בחנויות לכלי בית, בסופר (רק את המברשת משערות סינתטיות/טבעיות), ובחנויות המתמחות באפייה.

 

תבניות - מכל הסוגים, הגדלים, הדוגמאות והחומרים. התבניות הבסיסיות הן עגולות (מומלץ מאוד עם קפיץ) בקוטר 22-26 ס"מ. כדאי שיהיו לפחות 8 רינגים אישיים (למשל להכנת עוגת גבינה אישית, או עוגות מוס אישיות- יוצא מדהים ומרשים מאוד). תבניות פאי 24-28 ס"מ (אני ממליצה או מסיליקון או עם תחתית נשלפת כי אחרת קשה מאוד להוציא את החתיכות והאסתטיות של הפאי נהרסת), תבניות אינגליש קייק (מתכת או חד פעמיות- אני ממליצה על חד פעמיות), כוסות אלומיניום חד פעמיות (מעולה לעוגת שוקולד חמה), תבנית קוגלהוף (זו עם הארובה באמצע- מומלץ גם מסיליקון, ככה קל יותר להוציא את העוגה מהתבנית), ותבניות סיליקון בצורות שונות – משפחתיות ואישיות. ככל שיהיו לכם תבניות סיליקון מגוונות יותר, תוכלו להפוך כל עוגה פשוטה ולא מרשימה במיוחד לעוגה מדהימה ובלתי נשכחת - כי בואו נודה באמת, אנחנו אוכלים גם עם העיניים ולא רק עם הפה.

אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפיה - לא מומלץ לקנות בסופרים כי המוצרים לא איכותיים ויכול להיות מסוכן לאפות איתם. את תבניות האינגליש קייק אפשר לקנות בסופרים ללא חשש.

 

מערוך – יש מערוך עץ, מפלסטיק, שיש , עם ציפוי נון סטיק ועוד. אני מעדיפה מפלסטיק אבל תקנו אחד שנוח לכם (בצורה, במשקל, בגודל, באורך ובמחיר).
אפשר לקנות בלי בעיה בסופר, בחנויות כלי בית ובחנויות המתמחות באפייה.

 

ניירות אפייה כשמו כן הוא, נייר אפייה מיועד להיות משטח לאפיה בתנור (אני משתמשת בנייר אפייה בעיקר בעוגיות). כדאי להחזיק מלאי של ניירות אפייה במזווה. אין מעצבן מלגלות שצריך להתחיל לשמן את התבניות (גורם לעוגה/עוגיות להיות בעלות ערך קלורי רב יותר) או לרוץ לסופר באמצע האפייה כי נגמר הנייר. אפשר לקנות בכל סופר וכמובן גם בחנויות המתמחות באפייה.

קערות ערבוב – כדאי לקנות בכמה גדלים. אני מעדיפה מנירוסטה כי קערות הזכוכית כבדות לי לעבודה, וקערות הפלסטיק סופחות ריחות ושומן. כדאי לקנות גם קערה אחת ממש ענקית  (שוב עדיף מנירוסטה) שתשמש להכנת תערובות כשמכפילים את כמות המתכון או כשמכינים עוגות עם קצף חלבונים – ככל שהקערה גדולה יותר הקיפול יותר נוח. יש גם קערות נירוסטה עם ריפוד סיליקון בתחתית, ואלה הכי נוחות כי הן לא מחליקות על משטח העבודה ואפשר לערבב ביד אחת. אבל למרות זאת קערות מנירוסטה יקרות אז עם ההוצאה כבדה לכן מידי אפשר בהחלט להסתפק בקערות פלסטיק (רק להקפיד לשטוף היטב). לעיתים אפשר לקנות בסופרים (בעיקר מפלסטיק ומזכוכית) ובחנויות כלי בית אבל לרוב בחנויות המתמחות באפיה.

שקיות זילוף חד פעמיות, פיות זילוף- שקיות זילוף חד פעמית הן ללא ספק ההמצאה הטובה ביותר במאה האחרונה (כן היא עולה גם על המצאת המחשב והמכונית). הן חזקות, יעילות ובעיקר- חד פעמיות! כי מי מאיתנו אוהבת לשטוף כלים ובעיקר שקית זילוף? (שקית זילוף רב פעמית היא הכלי שהכי פחות נוח לשטוף מכל אביזרי האפייה שאני מכירה). ולכן שקית זילוף חד פעמית היא המצאה גאונית-פשוט משתמשים וזורקים! רק לא לשכוח להוציא את פיית הזילוף מהשקית לפני שזורקים. יתרון נוסף- הן לא יקרות.
כדאי לקנות פיות זילוף חלקות ומשוננות, בקוטר 0.8 ס"מ וגם בקוטר 1 ס"מ- הן הכי שימושיות.

אפשר לקנות את שקיות הזילוף החד פעמיות ופיות הזילוף בחנויות המתמחות באפייה.

פלטה  מדורגת - נכון, ממש לא חובה ואפשר בקלות להחליף בלקקן אבל הרבה יותר נוח ואסתטי. עוגות המוס יוצאות הרבה יותר יפות וחלקות ולא צריך לשטח את שכבת המוס במשך שעות, שתי דקות והעוגה חלקה.

אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה.

 

נפה קמח - למה לנפות קמח? בגלל שהקמח מגיע מאוד דחוס באריזה שלו, והניפוי מחזיר לו את האווריריות הרצויה ומכניס לו (ולמאפה שלנו) אוויר.

הניפוי עוזר לערבב בין שתי אבקות (למשל קמח ואבקת אפייה) באופן אחיד יותר. בנוסף בזכות הניפוי אנחנו נפטרים מגושים (בקמח וגם בקקאו).
אפשר לנפות קמח גם עם מסננת פשוטה עם חריצים קטנים אבל מומלץ להשתמש במנפה קמח. היא עושה את העבודה ביעילות ובמהירות וחוסכת עבודה.

אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה

 

שקף לעוגה - כדי שהעוגה שלכן תקצור מחמאות ותהיה בעלת שולים אסתטיים כמו בקונדיטוריות אני ממליצה בחום להשתמש בשקף. זה זול יחסית ומאוד פשוט להשתמש בו- פשוט שמים את השקף מסביב לדפנות של תבנית העוגה מעל תחתית העוגה (בצק פריך/עוגיות פתי בר מרוסקות/ מרנג וכו') ואז ממלאים את התבנית במוס. לפני שמגישים מורידים את השקף והעוגה יוצאת בעלת שולים מושלמים ויפים.

אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה.

 

שתהיה לכן אפייה מתוקה וטעימה!

 

שיר

מנהלת הקהילה

גיל: 16

 

כתבות דומות:
תוכן פגעוני
הגיבי לפוסט
user image
הגיבי
mask
26 תגובות
תגובות:
שיראל אוקטובר 05, 15:58
ציון 100!!!!
תגובות:
אנונימית אוקטובר 05, 15:58
יפה מאוד
תגובות:
אנונימית מרס 15, 2014 22:38

קודם כל אני חייבת להגיד שהכתבה הזו מאוד עזרה לי למרות שהכל כבר יש לי בבית !אני מאוד אוהבת אפייה ובישול וזה התחביב הכי גדול שלי,אני מכינה המון דברים טעימים ולפעמים אני אוהבת אוהבת לאתגר את עצמי ולהכין את הדברים הכי קשים.!כנתי מרקרונים אלפחורס עוגות מוס עוגות בחושות ועוד רשימה ארוכה ומפורטת.דודה שלי היא קונדיטורית ואני מרגישה שכל מה שאני יודעת באפייה זה בזכותה.גם התוכניות האהובות עליי זה תוכניות בישול ואפייה ,כל יום אני רואה לפחות שתי תוכניות בערוץ האוכל ואפילו לפעמים אחותי מתעצבנת עליי שאני כל היום רואה תכניות בישול
תגובות: 1061
Sweet_Lollipop יוני 19, 2012 00:00
המלצות ממש מעולות
ההמלצות ממש מעולות תודה רבה אין לי שליש מהדברים שאת אמרת לא פחות אני אהבתיאת הכתבה מאוד ^^
תגובות: 1061
Sweet_Lollipop יוני 19, 2012 00:00
תיקון
*אהבתי את (אוף המקש של הרווח ><"")
תגובות: 858
«::•°ק!קי°•::» אוגוסט 14, 2011 00:00
חח שימושי !
טנקס אני יודעת יותר - וכן אני מכירה את זה XDXD
מהממת!! אוגוסט 02, 2011 00:00
אתו דבברר..=]
חחח.. אני בוולל אותו הדברר!! אם לבנות אחרות חשוב מאווד בגדים אז לי חשוב דברים של אפייהה.. ומה שמצחיק אותי הוא שגם לי קוראים שירר..=]=]
יולי :) נובמבר 29, 2010 00:00
...
כתבה נחמדה (: אני לא ממש מתמצאת בבישול , כי בינתיים כל מה שאני מצליחה להכין בצורה נורמלית זה סלט, טוסט ולפעמים חביתה:) הכתבה עוזרת מאוד, אולי אני יצליח ללמוד פה משהו בקהילת בישול XD
amit ♥ נובמבר 28, 2010 00:00
...
אהבתי את הכתבה .......! XD
פצצ!נת חמ!ד!נת נובמבר 06, 2010 00:00
כתבה מדהימה:)
אני מתכוונת לבקש את רוב הדברים האלה ליומולדת שלי... P: כי אני ממש אוהבת לאפות=]
טעני עוד תגובות